Burse pentru elevii liceelor tehnice, oferite de TenarisSilcotub

300 elevi care studiază la 6 licee tehnice din comunitățile companiei din Sălaj, Călărași și Câmpina sunt beneficiarii programului de burse TenarisSilcotub, unul din cei mai importanți producători de ţevi industriale din România, cu sediul la Zalău.

Prin acest program suntem alături de elevii care își doresc să studieze în domeniul tehnic, au rezultate bune la învățătură și au nevoie de sprijin. Ne dorim ca bursa TenarisSilcotub să fie imboldul necesar pentru formarea unei noi generații de tehnicieni care să-și profeseze cu plăcere meseriile învățate.

-Codruța Hodrea, manager în Relația cu comunitatea TenarisSilcotub-

Criteriile de acordare a burselor

În această ediție, bursele s-au acordat în baza a două criterii principale, rezultatele școlare din anul de studiu anterior (2019/2020) și situația socio-economică a fiecărui aplicant. Compania își dorește, astfel, ca sprijinul să meargă spre acei elevi care au nevoie nu doar de motivare, ci și de acoperirea unor nevoi, care în contextul actual au devenit mai stringente.

Beneficiarii burselor, a căror valoare este de 1.800 lei fiecare, sunt elevi de la colegiile tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și “Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, liceele tehnologice “Octavian Goga” din Jibou și „Mihai Viteazu” din Zalău, Liceul Danubius din Călărași și Liceul Enegetic din Câmpina.

Citeste si:
TenarisSilcotub investește într-o nouă linie de producție pentru...
TenarisSilcotub investește...

Am reuși să achiziționez necesarul de scule de care am nevoie, dar și îmbrăcăminte. Sunt foarte mândru că, pentru prima oară, i-am ajutat și pe părinții mei. Visul meu e să ajung să am o meserie în domeniul electromecanicii și recomand oricărui tânăr care are aceeași pasiune să se orienteze spre o carieră tehnică. Important e să nu renunți la visele tale”, afirmă Antonio Sfăt, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Mihai Viteazu, Zalău.

TenarisSilcotub susține învățământul tehnic prin intervenții care sunt direcționate către elevi, profesori, infrastructură și cunoștințe tehnice. Din toamna anului trecut, compania a reluat online proiectele de dezvoltare pentru cadrele didactice din liceele tehnice, prin Tech Teach League, un program care le oferă acces la noi metode de predare și de relaționare cu noile generații de elevi.

Citeste si:
Sectorul 3 a aprobat acordarea a 18.000 de burse pentru semestrul II
Sectorul 3 a aprobat...
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri