300 elevi care studiază la 6 licee tehnice din comunitățile companiei din Sălaj, Călărași și Câmpina sunt beneficiarii programului de burse TenarisSilcotub, unul din cei mai importanți producători de ţevi industriale din România, cu sediul la Zalău.

Prin acest program suntem alături de elevii care își doresc să studieze în domeniul tehnic, au rezultate bune la învățătură și au nevoie de sprijin. Ne dorim ca bursa TenarisSilcotub să fie imboldul necesar pentru formarea unei noi generații de tehnicieni care să-și profeseze cu plăcere meseriile învățate.

-Codruța Hodrea, manager în Relația cu comunitatea TenarisSilcotub-

Criteriile de acordare a burselor

În această ediție, bursele s-au acordat în baza a două criterii principale, rezultatele școlare din anul de studiu anterior (2019/2020) și situația socio-economică a fiecărui aplicant. Compania își dorește, astfel, ca sprijinul să meargă spre acei elevi care au nevoie nu doar de motivare, ci și de acoperirea unor nevoi, care în contextul actual au devenit mai stringente.

Beneficiarii burselor, a căror valoare este de 1.800 lei fiecare, sunt elevi de la colegiile tehnice ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău și “Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, liceele tehnologice “Octavian Goga” din Jibou și „Mihai Viteazu” din Zalău, Liceul Danubius din Călărași și Liceul Enegetic din Câmpina.

Am reuși să achiziționez necesarul de scule de care am nevoie, dar și îmbrăcăminte. Sunt foarte mândru că, pentru prima oară, i-am ajutat și pe părinții mei. Visul meu e să ajung să am o meserie în domeniul electromecanicii și recomand oricărui tânăr care are aceeași pasiune să se orienteze spre o carieră tehnică. Important e să nu renunți la visele tale”, afirmă Antonio Sfăt, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Mihai Viteazu, Zalău.

TenarisSilcotub susține învățământul tehnic prin intervenții care sunt direcționate către elevi, profesori, infrastructură și cunoștințe tehnice. Din toamna anului trecut, compania a reluat online proiectele de dezvoltare pentru cadrele didactice din liceele tehnice, prin Tech Teach League, un program care le oferă acces la noi metode de predare și de relaționare cu noile generații de elevi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri