Cadrele didactice vor efectua triajul observaţional al preşcolarilor şi elevilor pe tot parcursul activităţilor şcolare, prevede draftul ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care urmează să fie aprobat în contextul începerii şcolii în 8 februarie.

În cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării se va aplica protocolul de izolare, informează Agerpres.

Conform documentului, revenirea în colectivitate a copiilor care au avut probleme de sănătate şi au absentat de la şcoală se va realiza obligatoriu în baza unei adeverinţe medicale care să precizeze diagnosticul şi pe care elevul o va preda cadrului didactic la prima oră de curs. Adeverinţele vor fi centralizate la nivelul cabinetul medical şcolar sau la nivelul persoanei desemnate în cazul în care şcoala nu beneficiază de cabinet medical.

„În cazul în care există un consimţământ informat şi semnat al părinţilor cu privire la acordul de recoltare a probelor de exudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceştia vor putea fi testaţi, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical şcolar de la nivelul unităţii de învăţământ vor fi raportate către Direcţia de sănătate publică/Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Dacă părintele/tutorele legal nu îşi exprimă acordul pentru testare, în cazul existenţei unor simptome specifice, acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii paşilor următori", stipulează draftul de ordin.

Documentul prevede și condițiile în care pot fi suspendate cursurile într-o clasă sau în școală. Cursurile la grădiniţe şi în învăţământul primar se vor suspenda pentru o perioadă de 14 zile la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă, respectiv clasă.

De asemenea, cursurile se vor suspenda pentru 14 zile la apariţia a două cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă de învăţământ gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

În perioada de suspendare a cursurilor cu prezenţă fizică, conducerea unităţii/instituţiei de învăţământ va dispune realizarea curăţeniei, aerisirea claselor/sălilor, dar şi dezinfecţia generală şi nebulizarea spaţiilor - clase, săli, holuri, toalete.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri