Ministru Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, în cadrul unei videoconferințe la care au luat parte inspectorii școlari din toate județele, că vor fi luate în considerare inclusiv adeverințe în format electronic pentru elevii care vor prezenta simptome și nu se vor putea ajunge la cursuri.

Sorin Cîmpeanu a a declarat că există posibilitatea ca scenariul verde să treacă sub 1,5 rată de incidență, în loc de 1. Acest lucru va genera un număr mai mare de elevi care vor merge fizic la școală pe data de 8 februarie, scrie Digi24.

„În ceea ce privește scenariile stabilite pentru redeschiderea școlilor, pragurile au fost luate din pragurile vechiului ordin comun. În momentul de față, în Hotârarea CNCSU, scenariul verde prevede până la 1 la mie rata de incidență. În alte domenii, se prevede de la pragul de 1,5 la mie. Se dorește armonizarea. Această armonizare ar însemna că mai mulți elevi vor începe școala. În această variantă am estimat 2,4 milioane elevi care ar începe școala teoretic. Este un element important", a declarat Ministrul Educației, la videoconferința cu inspectorii școlari.

În ceea ce privește situația elevilor care au prezentat simptome și nu au putut veni la ore, Cîmpeanu spune că fie nu se vor pune absențe, fie se vor motiva în baza unei adeverințe de la medicul de familie.

„Nu trimiteți părinții copiilor pentru alte adeverințe. Adeverințele eliberate pe primul semestru rămân valabile. Se vor lua în considerare și adeverințele în format electronic. Pe baza propunerilor primite o să introducem un articol conform căruia adeverințele medicale vor fi luate în considerare și în format electronic, cred că este un lucru important. Am anunțat deja de ieri că adeverințele medicale eliberate cu privire la vulnerabilitățile elevilor care împiedică venirea la școală vor fi luate în calcul, cele eliberate pe primul semestru", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sursa foto: Facebook/ Sorin Mihai Cimpeanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri