Aproximativ 300.000 de elevi francezi vor fi supuşi săptămânal testelor antigen pentru COVID-19 cu prelevare din salivă, pentru a controla evoluţia patogenului şi a putea ţine şcolile deschise, a anunţat miercuri ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran.

În intervenţia sa în faţa Senatului francez, Olivier Veran a precizat că opţiunea testelor antigen cu probe de salivă a fost avută în vedere, pentru a nu îi perturba prea mult pe cei mici şi a evita introducerea de beţişoare în fosele nazale.

"Categoria prioritară sunt copiii şcolarizaţi pentru a identifica, fără a-i deranja prea mult, cazurile pozitive cu scopul de a prezerva şi proteja şcolile, care dorim să rămână deschise cât mai mult timp posibil", a spus ministrul, care a reiterat că se încearcă evitarea unui lockdown strict, precum cel din martie 2020.

El a precizat că începând de joi angajaţi sanitari ai reţelei de spitale din Paris vor începe să organizeze testele antigen, ale căror rezultate sunt mai rapide, însă mai puţin fiabile în comparaţie cu tradiţionalele teste PCR, potrivit Agerpres.

Câte teste vor fi efectuate săptămânal

Potrivit lui Veran, obiectivul este ca începând cu mijlocul lunii februarie să se efectueze teste săptămânale în medie la între 200.000 şi 300.000 de şcolari.

Franţa, una dintre ţările cele mai afectate din lume de pandemia de COVID-19, a înregistrat în total 3,4 milioane de cazuri şi 80.000 de decese, iar ritmul vaccinării este mai lent decât cel preconizat.

Potrivit calculelor guvernului, peste 3,5 milioane de francezi vor primi cel puţin o doză de vaccin până la sfârşitul acestei luni, o cifră care ar putea ajunge la 4 milioane de persoane, ceea ce ar reprezenta totuşi un procent de sub 10%, la o populaţie de 67 de milioane de locuitori.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri