Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că rata de infectare în rândul elevilor și al personalului din învățământ a scăzut la jumătate în ultima săptămână, la 181 de cazuri, față de cea precedentă în care au fost semnalate 376 de infectări.

„În perioada 8-15 martie, rata de infectare în școli a fost jumătate față de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv în total am avut 181 de infectări în perioada 8-15 martie, față de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor și, de asemenea, puțin peste 300 în rândul personalului din învățământ, față de 545 în perioada anterioară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Întrebat dacă înjumătățirea cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 poate fi explicată prin faptul că multe școli s-au închis, ministrul a afirmat că în ultima săptămână au fost închise doar 216 clase din totalul de 136.000 în România.

„În școli, rata de infectare este mult sub media națională, școala nu te îmbolnăvește. Beneficiile educației sunt mai mari decât riscurile. Atâta vreme cât riscurile nu pot fi eliminate, trebuie gestionate”, a mai spus ministrul.

Acesta a precizat că, de la redeschiderea școlilor, în țară au fost efectuate doar 5.000 de teste rapide.

„Testarea antigen rapidă în școli a mers foarte prost”, a mai declarat oficialul din Guvern.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri