Ministerul Educației publică zilnic situația actualizată a școlilor, însă cifrele nu sunt la fel cu cele transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP București).

Astfel, potrivit ministerului Educației, până luni, 15 martie, au fost înregistrate 181 de cazuri de elevi infectați la nivelul întregii țări, în timp ce potrivit listelor de la DSP, sunt 323 de cazuri de elevi infectați, doar în București, arată edupedu.ro.

În perioada 8 - 15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

  • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
  • Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
  • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică București publică zilnic situația cazurilor de infectare din școli. Astfel, potrivit centralizării, situația a fost următoarea:

  • 8 martie – 75 elevi infectați
  • 9 martie – 57 de elevi
  • 10 martie – 30
  • 11 martie – 34
  • 12-14 martie – 45
  • 15 martie – 82

Ministrul Educației a comentat cu privire la această situație și spune că este posibil să fie raportată o perioadă diferită de raportare și că are încredere că directorii unităților școlare raportează în mod corect numărul de elevi infectați cu COVID-19.

„Nu cunosc. Mă îndoiesc. Mă îndoiesc pentru că este posibilitatea să aibă altă perioadă de raportare. Insist că raportările Ministerul Educației nu sunt greșite pentru că sunt raportate de fiecare școală către inspectorat, iar apoi către minister prin Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România. Și mizez pe responsabilitatea fiecărui director de școală care raportează în mod corect. Sunt 17.000 de școli în România și ele centralizează datele în acest sistem.

Pe deoparte poate fi o perioadă de raportare asemănătoare, dar nu exact aceeași, pe de altă parte este într-adevăr posibil să avem cazuri de elevi infectați care nu anunță la școală că lipsesc din această cauză, că sunt infectați, și atunci școala nu are de unde să unde să știe de ei și poate să știe DSP-ul. Poate fi și aceasta o explicație, dar oricum 181, 241, sunt 3 milioane de elevi în România, nu sunt diferențe îngrijorătoare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri