Școala de programare Logiscool România, unul din liderii programelor edu-tech pentru copii cu vârste între 7 și 17 ani, a încheiat anul 2020 cu o creștere de 25% a numărului de elevi înscriși, pe fondul accelerării nevoii de alfabetizare digitală mai ales în contextul pandemiei de Covid-19. În cei peste 3 ani de existență în România, la cursurile Logiscool au participat peste 20.000 de elevi.

În 2020, Logiscool și-a extins numărul de școli la nivel național, ca parte a strategiei de a aduce digitalizarea mai aproape de copiii din toată țara, și a ajuns în prezent la 40 de locații. Organizația are în plan să deschidă noi centre în orașe precum Botoșani, Bistrița, Focșani, Giurgiu, Piatra Neamț, Satu Mare, Slobozia, Târgoviște, Vaslui, Zalău și altele unde există o nevoie acută pentru cursuri de programare pentru copii. Școala are în total peste 200 de traineri la nivel național.

Nevoia de digitalizare și alfabetizare digitală a crescut foarte mult în ultimul an, accelerată de contextul pandemiei de Covid-19 care a adus tehnologia în prim plan și a schimbat modul în care este utilizată în viața de zi cu zi. Logiscool România se adaptează tendințelor și lansează noi workshop-uri precum 3D Design, App Creation, Digital Illustration și Minecraft Modding, prin care oferă copiilor posibilitatea să dezvolte noi abilități și, astfel, să depășească stadiul de utilizatori de tehnologie, devenind creatori ai viitorului digital.

Copiii sunt tot mai preocupați de tehnologie și curioși nu doar să descopere cum o pot folosi, ci și cum funcționează și cum pot pune în practică ideile pe care le au pentru un viitor digital mai creativ, adaptat nevoilor lor. De aceea, la Logiscool venim acum în întâmpinarea lor cu 4 workshop-uri care îi vor face să înțeleagă mecanismele din spatele utilizării unei aplicații, a unui site sau a unui joc, punând accent pe gândire analitică și creativitate.

Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România (foto)

Workshop-urile care vor putea fi urmate atât în sălile de clasă, cât și online, îmbină jocul cu principiile de programare, accentul fiind pus pe înțelegerea procesului și pe integrarea informației. Elevii vor învăța, în 5 până la 10 sesiuni în funcție de workshop-ul ales, cum să dezvolte singuri o aplicație, cum pot să modifice jocul Minecraft după propriile preferințe sau cum să proiecteze obiecte 3D pe care să le poată imprima ulterior. Noile workshop-uri nu necesită cunoștințe anterioare și pot fi desfășurate în paralel cu alte cursuri Logiscool.

Curricula Logiscool România este concepută pentru a dezvolta abilitățile tehnice ale copiilor, așa încât indiferent de meseria către care se vor îndrepta, cu siguranță având o componentă digitală, să aibă deja un set de abilități axate pe tehnologie. Astfel, școala de programare dezvoltă permanent noi tematici pentru cursuri, workshop-uri și tabere, inclusiv din sfera inteligenței artificiale. Toți elevii, indiferent că participă la cursuri în școli sau online, au acces la materiale suport și la resurse educative disponibile în platforma de învățare proprie Scoolcode.

Citește și: Abilitățile digitale ale viitorului stau în mâinile copiilor, care s-au „îndrăgostit” de roboți

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri