Ministrul Educației: Nu excludem revenirea la trimestre, în loc de semestre

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a transmis că nu exclude posibilitatea ca anul școlar să fie din nou structurat pe trimestre și să se renunțe la semestrele școlare din prezent. Această eventuală modificare a anului școlar se discută în acest moment între Ministerul Educației, sindicate, asociațiile de părinți și ale elevilor. În plus, din toamnă, elevii ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii, scrie Digi 24.

Propunerea vine în urma unui apel al Societății Academice din România care solicită revenirea la trimestre, iar acestea să fie structurate în felul următor: septembrie-decembrie, decembrie-martie, martie-iunie. Vacanțele de Paște și de Crăciun nu vor afectate în niciun fel, însă elevii ar putea avea o vacanță de vară mai scurtă, în eventualitatea în care anul școlar va începe de la 1 septembrie, în loc de 13 septembrie, fiind astfel salvate două săptămâni de școală.

Părinții și elevii, nemulțumiți de decizie

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți se opune, însă, acestui lucru, deși inițial părinții au fost de acord cu propunerea de revenire la trimestre. Nici Consiliul Național al Elevilor nu consideră că această măsură este una care să fie necesar de aplicat cât mai curând și că nu constituie o prioritate. Reprezentanții elevilor își doresc în acest moment să existe o calitate ridicată a actului educațional, nefiind oportună în această perioadă discuțiie despre revenirea la trimestre, în loc de semestre.

Foto: Shutterstock

Ministrul Educaţiei a transmis că deocamdată, anul şcolar 2021-2022 va începe pentru elevi la 13 septembrie, așa cum este prevăzut în ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial în urmă cu două luni. Acesta va putea suferi, însă, modificări, în eventualitatea în care principalii parteneri de dialog realizează un nou consens asupra modificărilor, mai consemnează sursa citată.

Citeste si:
Evaluare Națională clasa a VI-a | Elevii susțin azi proba la limba...
Evaluare Națională clasa a...

Citește și: Ce spune Ministrul Educației despre orele de educație sexuală în școli

Sursa foto: Pexels
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri