Elevii se întorc în bănci, după vacanța de Paște. Reîntoarcerea la școală se va face în funcție de mai multe reguli, dar și de rata de infectare din fiecare localitate.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a transmis că la acest moment, 1.800 de localități au rata de incidență sub 1 la mia de locuitori, în timp ce aproximativ 1.400 de localități au un coeficient de infectare care depășește 1 la mia de locuitori, notează Digi 24.

Poți descărca de AICI lista cu rata de infectare din fiecare localitate pentru a vedea cum se începe școala.

Cum se întorc elevii la școală

Pe 5 mai se întorc la ore copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examene naționale. Elevii din anii terminali se vor întoarce la școală începând cu data de luni, 10 mai. Astfel, în funcție de fiecare localitate, școala se redeschide după două scenarii.

Acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă la cursuri cu prezență fizică toți elevii. În localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la ore școlarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale. De asemenea, ordinul permite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri