După anunțul președintelui referitor la relaxarea din 15 mai, a sosit și informarea din partea ministrului Educației în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de către elevi. Sorin Cîmpeanu a anunțat că masca nu va mai fi obligatorie începând cu 17 mai (ziua de luni) în curtea școlii.

”Masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii începând de luni. Pentru a evita aglomerația, pauzele elevilor vor fi decalate”, a precizat ministrul Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi24.

În plus, ministrul a vorbit despre diferențele epidemiologice dintre localități, amintind de acelea în care rata de infectare este de 10/1000 și unde scenariul roșu rămâne în vigoare, iar școala se desfășoară în modul online.

Pentru a fi la curent cu implicarea companiilor în acțiuni de CSR în vederea bunului mers al educației din România, urmărește conferința wall-street.ro, CSR Growing Responsible, intitulată Educație în noua normalitate. Evenimentul are loc pe 20 mai și te poți înscrie gratuit AICI.

Ce elevi se întorc în bănci săptămâna viitoare

Elevii din 2.527 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie se vor putea întoarce în bănci.

”Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație, adică aproximativ 90%”, spune ministrul.

În 654 localități rata de infectare este mai mare de 1 la mie, iar școlile vor rămâne în online (scenariul galben). Este vorba despre elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, un aproximativ de 300.000 elevi, reprezentând 10% din numărul total.

Începând cu 15 mai debutează etapa de relaxare anunțată de autorități, cea mai importantă măsură fiind renunțarea purtării măștii în aer liber.

Sursa foto: Sorin Cîmpeanu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri