Rata de infectare în București a scăzut pe 17 mai, pentru prima dată, sub 1 la mia de locuitori, și a ajuns 0.94, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică. Vom afla în cursul acestei săptămâni când se vor întoarce elevii în băncile școlii.

UPDATE: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că de miercuri, 19 mai, este posibil ca toți elevii să revină în școli.

„Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme în această seară în Monitorul Oficial. Nu ar fi raţional să se organizeze o şedinţă CMBSU luni noaptea pentru a anunţa schimbări de marţi dimineaţă. Se va face, probabil, şedinţă la nivelul Municipiului Bucureşti în cursul zilei de mâine, după ce vom avea şi rata de infectare de mâine şi vom avea o confirmare a trendului descendent. Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la şcoală în Bucureşti, fără diferenţiere în funcţie de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Modificarea Ordinului comun de ministru Educaţie-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU sa poată decide în acord cu ISJ/ISMB şi DSP", a transmis ministrul.

Rata de infectare în București a ajuns la 0.94, după ce cu o zi în urmă a fost 1.06, coborând pe tot parcursul săptămânii trecute.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, a scris Sorin Cîmpeanu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a transmis că ordinul comun de modificare va fi semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.

Cum se vor mai întoarce elevii în clase

Elevii din 2.527 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie se vor putea întoarce în bănci.

„Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație, adică aproximativ 90%”, spune ministrul.

În 654 localități rata de infectare este mai mare de 1 la mie, iar școlile vor rămâne în online (scenariul galben). Este vorba despre elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, un aproximativ de 300.000 elevi, reprezentând 10% din numărul total.

Citește și Sorin Cîmpeanu: Masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii.

Începând cu 15 mai debutează etapa de relaxare anunțată de autorități, cea mai importantă măsură fiind renunțarea purtării măștii în aer liber.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri