Evaluarea Națională din 2021 începe mâine, 22 iunie, cu prima probă, cea scrisă la limba și literatura română. Un număr de 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul București, sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Ministerul Educației.

„Cele mai multe emoții le am cu privire la dorința elevilor de a se prezenta la examenele de Evaluare națioanală, chiar dacă aceștia au situația încheiată. Dar sunt optimist pentru că la examenul de simulare au fost rezultate bune (...) Dincolo de eforturile pe care le-au făcut elevii, profesorii și familia, aș reaminti cât de mult am susținut ca elevii să facă școala cu prezentă fizică, în special pentru cei care sunt în anii terminali”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni la Digi 24.

Evaluarea Națională 2021. Cum se vor desfășura examenele

Examenul se va desfășura în 3.850 de centre de examen, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale - 2021, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.

„Mâine la evaluarea națională, am încercat sa alocam timp mai mult pentru identificare, să se poată face sublinieri pe foaie de matematică sau pe texte la limba și literatura română. Mâine dimineața voi merge la centrele de evaluare pentru a extrage subiectele. Voi insista să fie rezolvate acele subiecte pentru a nu exista nicio problemă în bareme”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri