Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că educaţia sexuală este importantă şi trebuie cuprinsă într-un sistem "modular" sub conceptul "Educaţie pentru viaţă".

El a spus că sunt dezbateri pe această temă în coaliţia de guvernare. Potrivit lui Cîmpeanu, toţi elevii vor putea să aibă posibilitatea retragerii de la aceste cursuri în cazul în care părinţii nu sunt de acord, scrie Agerpres.

"Sunt dezbateri în coaliţie. Punctul meu de vedere este extrem de clar: Educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă - va fi propunerea Ministerului Educaţiei: toţi elevii se înscriu la o disciplină care să conţină elementele de educaţie sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinţii nu sunt de acord. Este acelaşi principiu aplicat în anul 2015 la ora de religie. Doi - educaţia sexuală este integrată în momentul de faţă în programa de educaţie sanitară. (...) Această programă este foarte judicios construită. Pleacă de la clasa a V-a cu cele mai simple noţiuni şi merge crescendo până la clasa a XII-a până la cele mai complexe şi complicate noţiuni de educaţie sexuală. Este o programă foarte bine gândită care trebuie predată de profesori de biologie şi de cadre medicale, eventual", a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Cîmpeanu a spus că propunerea Ministerului Educaţiei este ca disciplina să fie integrată printr-o repartizare a noţiunilor treptată, corelată cu vârsta elevilor, alături de educaţie sanitară, educaţie pentru alimentaţie sănătoasă, educaţie juridică, financiară, rutieră, care ar putea fi grupate într-un sistem modular sub conceptul "Educaţie pentru viaţă", "să fie într-adevăr o oră obligatorie pe săptămână de la clasa a V-a la clasa a XII-a integral gimnaziu, integral liceu", a menţionat ministrul.

Cîmpeanu a afirmat că există şi problema resursei umane "competente" să predea această disciplină, lucru pe care Ministerul Educaţiei are datoria să îl rezolve

Sursa foto: Agerpres Foto

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri