MindHub România, parte din rețeaua internațională de școli de cursuri de programare pentru copii și adolescenți cu același nume, anunță startul Școlii de Vară – o tabără dedicată celor interesați să descopere lumea roboticii ori să participe la workshop-uri inedite de artă și creativitate, de programare ori explorare a naturii, a planetelor sau anatomiei umane, toate cu ajutorul tehnologiei.

Programul derulat de MindHub, aflat deja la cea de-a 6-a ediție, debutează în iulie a.c. și se va desfășura până la începutul lunii septembrie.

Workshop-uri de vară, despre robotică, natură, planete sau arte, predate cu ajutorul tehnologiei

Începând cu 5 iulie a.c., MindHub dă startul celei de-a 6-a ediții (la nivel internațional) a Taberei Școala de Vară, adresată copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 6-11 ani, pasionați de tehnologie. Tabăra cuprinde module axate pe diverse tematici, ce se pot derula, la alegere, timp de una, două, trei sau patru săptămâni. Programele Școlii de Vară vor fi organizate în aproape toate centrele Mindhub din țară, mai exact în: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Constanța, Craiova și Șimleul Silvaniei.

“Copiii sunt tot mai atrași de tehnologie, de computere, de tablete și de roboți. În ultimul an, foarte mulți părinți au înțeles că timpul petrecut alături de copiii lor, acasă, trebuie exploatat și, nu numai, au conștientizat că pot șlefui pasiunile lor în abilități care să-i pregătească pentru viitor.

Școala de Vară este o tabără care oferă copiilor posibilitatea de a-și petrece o parte din vacanță jucându-se, explorând lumea înconjurătoare și învățând lucruri noi, cu ajutorul tehnologiei. Timpul liber devine și mai benefic atâta timp cât este exploatat cu sens. Noi încurajăm părinții să fie atenți la preocupările acestora și să investească, ori de câte ori pot, în talentele lor”, precizează Polly Yankova, fondator al rețelei MindHub.

Școala de Vară cuprinde programe (zilnice sau pentru jumătate de zi, la alegere) concepute să se desfășoare săptămânal, de luni până vineri, între 8.30 a.m. și 18.30 p.m. (în funcție de modul), ce au la bază cursuri de programare organizate cu ajutorul jocurilor și roboților, dar și laboratoare de artă și creativitate, de explorare a naturii, planetelor și corpului uman – toate adaptate în funcție de vârstele cursanților. Totodată, copiii au posibilitatea ca, la sfârșitul zilei, după finalizarea atelierelor, să facă mișcare în aer liber, alături de ceilalți colegi de tabără, și anume, sporturi precum: fotbal, baschet, tenis de câmp, echitație etc. De exemplu, centrul MindHub din Brașov oferă participanților inclusiv posibilitatea de a opta pentru tabere cu cazare inclusă, pe întreaga perioadă a programelor.

Prețurile taberelor MindHub variază în funcție de perioadă, de tematică sau de locația din țară în care se desfășoară. Ele pornesc de la 300 lei (tarif pentru o săpt/participant) și pot ajunge la 1.000 lei (tarif pentru 4 săpt/participant) pentru programele ce se derulează timp de jumătate de zi (half-day), în timp ce programele complete, de o zi întreagă (full-day) au prețuri care variază între 600 lei (o săpt/participant) și 2.700 lei (4 săpt/participant). Grupele formate în cadrul Școlii de Vară cuprind 6-8 copii/atelier, în funcție de tematică și de vârsta participanților. Părinții își pot înscrie copiii oricând, pe perioada verii, tabăra debutând la începutul lunii iulie a.c. și încheiându-se în prima parte a lunii septembrie.

“Feedback-ul cursanților edițiilor anterioare a fost unul extrem de bun: copiii au fost foarte încântați de activitățile de vară puse în practică, în vreme ce părinții lor au apreciat foarte mult modul în care am reușit să fructificăm timpul lor liber, oferindu-le atât informații folositoare, împachetate într-o manieră atractivă și originală, cât și posibilitatea de a face mișcare, de socializare și de joacă, alături de alți copii, cu interese comune. Aceste feedback-uri ne <> să transformăm ediția de anul acesta în cea mai atractivă dintre toate”, punctează Polly Yankova.

Raportându-se la interesul manifestat de participanți față de edițiile anterioare, reprezentanții MindHub estimează peste 350 de înscrieri la ediția de anul acesta a Școlii de Vară, din care cei mai mulți vor opta pentru programele full-day, concepute pentru două sau trei săptămâni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri