Success Academy, cel mai puternic program de dezvoltare personală, leadership și antreprenoriat pentru copii și adolescenți, din România, în parteneriat cu Mizzou Academy (USA), lansează American Alternative School (AmSchool) - școala gimnazială și liceul cu programă americană și diplome recunoscute internațional, cu o investiție de 50.000 euro.

,,În contextul actual, nevoia de a studia într-un sistem normal, atractiv pentru elevi, ce pune accent pe utilizarea gândirii, și nu doar pe memorare, este mai mult decât justificată. Școala de stat eșuează acum pentru că, deși copiii sunt diferiți, le uniformizează educația. Sistemul nu se adaptează la noile generații. În loc să încurajeze cooperarea, îi menține într-o zonă de competitivitate extremă, fără recompense și cu focus pe pedeapsă. Profesorii nu știu să fie apropiați de elevi. Se impun prin frică și nu știu să estimeze și să antreneze potențialul fiecăruia. Școala eșuează pentru că lucrează ȋn clase supradimensionate, deși știm foarte bine că tinerii sunt performanți în echipe de 4-7.

Ne-am dat seama că este nevoie de “O școală normală la cap”, care îi sprijină pe elevi să fie ei înșiși, fără frica de a fi certați. Este un parcurs de învățare partenerial între copil și profesor”, spune Ovidiu Atanasiu, fondatorul American Alternative School/AmSchool.
Cursurile AMSchool au următoarea structură: Școală Generală (clasele VI-VIII) și Liceu (clasele IX-XII). Sistemul de educație dezvoltat în cadrul University of Missouri de către College of Education oferă modele noi, moderne și eficiente de predare/învățare.

ovidiu atanasiu

Bucureștenii nu mai au încredere în școlile de stat

1 din 2 bucureșteni nu are ȋncredere ȋn sistemul de educație de stat, ȋn timp ce 71% dintre locuitorii Capitalei sunt de părere că ȋnvățământul românesc are nevoie de o reformă majoră, potrivit unui sondaj Avangarde, publicat luna trecută. Percepția publică este susținută și de datele oficiale venite de la Ministerul Educației, care arată că doar 77% dintre absolvenții de liceu de anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât ȋn 2020 (82,4%). Ȋn acest context, tot mai mulți români, ȋn special cei din Capitală și marile orașe, se orientează către școlile și liceele private, care vin cu un alt mod de învățare și cu alte oportunități.

5,3% din populația școlară a României este ȋnscrisă ȋn astfel de unități private, iar acest procent crește, de la an la an, conform INS. Se estimează că piața instituțiilor private de ȋnvățământ preuniversitar a ajuns la 1.000 de unități, dar, cu toate acestea, majoritatea școlilor vânează doar elite sau nu oferă diplome recunoscute internațional.

Tinerii au nevoie să obțină o diplomă recunoscută la nivel internațional, care să le permită accesul la cele mai importante universități din lume. Părinții care solicită acest lucru sunt tot mai mulți. Promisiunea noastră este că ne vom însoți studenții până în momentul în care sunt admiși la facultatea pe care și-o doresc, indiferent unde se află aceasta. Trebuie să ieșim din logica locală, îngustă și să începem să gândim global.

Ovidiu Atanasiu, fondatorul American Alternative School/AmSchool

Modelul „flip education” ȋn România

Modelul ,,flip education” pornește de la elev spre profesor, iar accentul cade pe comunicare, colaborare și performanță. Practic, se inversează rolurile și responsabilitatea ȋnvățării. Prin planificare și obiective clare, tinerii sunt responsabili de propriul lor proces de învățare, iar profesorii au rolul de a-i sprijini necondiționat pentru ca ei să-și atingă obiectivele. Din această perspectivă, profesorul devine trainer, coach și mentor pentru studenții săi.

„Nu lăsăm pe nimeni în urmă, acesta este primul nostru principiu. Nu există copii care nu vor să învețe, ci doar metode greșit aplicate și/sau instructori neimplicați. De aceea am format o echipă completă care să se asigure de succesul tuturor studenților noștri”, adaugă Ovidiu Atanasiu, fondatorul American Alternative School/AmSchool.

Particularitățile AMSchool

AmSchool este o școală 100% ,„nouă” ce înglobează cele mai moderne practici educaționale din prezent:

  • Singura școală ,,flip education” din România;
  • Școală fără teme, fără meditații și fără after school;
  • Elevii studiază ȋn clustere de 5-7 copii, nu ȋn clase de 30;
  • Studenții sunt evaluați continuu și ghidați spre traseele profesionale, indiferent de clasa în care se află;
  • Suport personalizat pentru fiecare copil;
  • Spații deschise de învățare (open space learning);
  • Profesori cu funcție de mentori;
  • Echipă de suport formată din traineri, coachi și consilieri educaționali, cu toții implicați în susținerea performanței copiilor;
  • Singura școală din România adaptată 100% la copii, la interesele și talentele lor;
  • Singura școală din România care își însoțește studenții până în momentul în care sunt admiși la facultățile pe care și le doresc.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri