Ministrul Educației a declarat la Digi24 că liceele de top ar putea avea posibilitatea de a realiza singure subiectele pentru admitere și selecta tinerii care se potrivesc cel mai bine cu strategiile de dezvoltare a şcolilor.

„Liceele de top și-ar putea face singure subiectele de examen pentru a avea o selecție particularizată la care să adere tinerii care vor să intre acolo. Sunt ipoteze de lucru. La final de an sau la începutul anului viitor s-ar putea să avem o lege adoptată”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul spune că este doar o posibilitate pentru liceu să organizeze aceste examene și că sunt licee care şi-au manifestat dorinţa de a organiza examene proprii de admitere pentru a-şi putea selecta acei candidaţi care se potrivesc strategiilor de dezvoltare a şcolilor.

Acesta spune că dacă vor reuși să aibă o formă coerentă a unui proiect de lege în toamna acestui an care să fie supus dezbaterii și adoptat de parlament, vor putea avea introdus acest sistem încă din septembrie 2022.

Cîmpeanu mai precizează că, în viitorul îndepărat, ar vrea să producă și anumite schimbări pentru bacalaureat: toate probele la bacalaureat să fie susținute pe calculator în aceeași zi, cu pauze între ele.

Sursa foto: Facebook / Sorin Cîmpeanu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri