Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că autorităţile se vor asigura, până la începerea anului şcolar, că la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ există un stoc suficient de măşti de protecţie pentru ca elevii să poată beneficia de ele.

"Este o problemă la care trebuie să răspundem. Suntem asiguraţi (...) că nu vom avea probleme din perspectiva numărului de măşti disponibile. Se discută acum de diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copii. E vorba de dimensiuni, dar masca va rămâne obligatorie nu numai pentru că pandemia nu s-a încheiat, dar avem şi această creştere a numărului de cazuri, care este îngrijorătoare, şi vor trebui, atâta vreme cât ţinem şcolile deschise până la 6 la mie, vor trebui şi măsuri compensatorii. Nu introducem alte măsuri, dar insistăm pentru respectarea strictă a măsurilor deja cunoscute, purtarea măştii de protecţie, distanţarea adecvată, reguli de igienă şi aerisire spaţii de învăţământ", a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, conform Agerpres.

Întrebat dacă va exista posibilitatea ca Guvernul să asigure măştile de protecţie gratuit în şcoli, el a spus că printr-un efort cumulat s-a reuşit adunarea unui număr semnificativ de astfel de măşti la nivelul judeţelor.

"Printr-un efort cumulat, autorităţi centrale şi autorităţi locale, efort cumulat peste care s-a suprapus şi mediul socio-economic, Ministerul Educaţiei a încheiat mai multe contracte de donaţie şi sponsorizare prin care au ajuns în judeţe sute de mii de măşti. Sunt convins că din aceste trei surse împreună nu va fi o problemă existenţa măştii de protecţie în şcoli. Ne vom asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient de măşti de protecţie pentru ca elevii să poată beneficia de ele", a declarat Cîmpeanu.

Totodată, ministrul a explicat, întrebat în acest sens, că obligativitatea purtării în şcoli a măştilor de protecţie medicale, nu şi a celor textile, este o propunere făcută de Ministerul Sănătăţii, care are în vedere "consolidarea protecţiei sanitare, atât pentru elevi, cât şi pentru cadre didactice".

"Există cu siguranţă o serie de explicaţii tehnice pentru diferenţierea mască textilă, mască medicală, parametrii în care nu o să intru, pentru că excede limitelor de competenţă ale Ministerului Educaţiei", a completat Cîmpeanu.

Întrebat dacă ar trebui modificată şi legislaţia, unde nu se face această diferenţiere privitor la masca de protecţie, ministrul a spus: "Este nevoie de corelare a reglementărilor din mai multe perspective".

"Ne-am asumat că toate aceste lucruri îşi vor găsi răspunsul cel mai târziu în perioada 1-3 septembrie, în care vom face public acest ordin comun de ministru, în aşa fel încât toţi părinţii şi toţi elevii să cunoască exact, să fie acoperite toate situaţiile, inclusiv răspunsul la această întrebare, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea şcolii", a spus Cîmpeanu.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri