Experiența anului trecut ne-a arătat că prin învățământul online, copiii sunt privați de o dezvoltare normală atât în formarea de competențe, cât și în privința socializării. Învățământul online nu poate substitui forma de școlarizare cu prezență fizică, decât eventual provizoriu, pentru siguranța elevilor și profesorilor. Deși criza sanitară nu s-a încheiat încă, este o prioritate zero oferirea unei educații de calitate. Câtă vreme incidența rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, copiii rămân în clase. Dacă se depășește, prezența va fi online, a informat președintele Klaus Iohannis.

Vaccinarea anti-covid este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor, studenților și profesorilor și pentru a ne asigura că aceștia revin în școli.

„Școala se va putea desfășura cu prezență fizică, cu respectarea condițiilor de protecție: mască, distanțare socială și aerisirea sălilor de curs. Atâta timp cât incidența infectărilor rămâne sub pragul de 6 la mia de locuitori, copiii rămân în clase. Dacă se depășește, prezența va fi online”, a declarat președintele țării.

Iohannis, apel către reprezentanții autorităților locale și centrale pentru cooperare

Începerea în condiții bune a noului an școlar ține de mobilizarea și colaborarea autorităților publice între ele și cu autoritățile centrale. „Aștept mai multă implicare din partea tuturor”, a declarat Iohannis.

„Să arătăm că ne pasă cu adevărat de școală și de viitorul copiilor, și să ne vaccinăm. În acest fel, ne protejăm și pe noi înșine, și pe cei mici, care nu au încă vârsta necesară pentru a se vaccina. Solicit tuturor autorităților pentru ca toate măsurile posibile pentru siguranța copiilor și cadrelor didactice să fie puse în aplicare cât mai rapid”, potrivit șefului statului.

Iohannis a mai comunicat faptul că persoanele nevaccinate, potrivit ultimelor analize, reprezintă majoritata covârșitoare a celor îmbolnăviți și decedați în urma COVID-19. România este într-o situație bună în privința celor care își doresc să se vaccineze. „Acest fapt este un exemplu de normalitate. Virusul este departe de a fi ținut sub control, cu atât mai mult cu cât răspândirea este la nivel global și unele țări nu își pot vaccina cetățenii. Doar vaccinarea reduce semnificativ riscul îmbolnăvirilor și deceselor.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri