Studenții Universității Transilvania din Brașov care se vor caza în cămine vor beneficia de gratuitate pentru luna noiembrie dacă prezintă certificatul/adeverința de vaccinare. Facilitatea a fost aprobată de conducerea universității, ca o măsură suplimentară pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 în rândul studenților.

Astfel, studenții vaccinați cu cel puțin o doză până în data de 1 octombrie și care fac dovada vaccinării nu vor plăti taxa de cămin pentru luna noiembrie.

La fel ca în anul universitar anterior, cazarea în căminele universității se va face la capacitate restrânsă – maximum trei persoane în cameră, astfel încât să se respecte normele impuse de autoritățile sanitare.

Pentru anul universitar 2021-2022, în cele 13 cămine ale Universității vor fi cazați aproximativ 3.300 de studenți. La aceștia se adaugă alți 300 de studenți internaționali care vor locui în căminul 10.

Studenții internaționali care vor studia la Universitatea Transilvania din Brașov vor fi cazați doar dacă vor prezenta un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ, cu rezultat obținut în ultimele 72 de ore anterior cazării

Alte măsuri de stimulare a vaccinării din partea autorităților

În urmă cu două săptămâni, Guvernul a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede mai multe recompense pentru românii care aleg să se vaccineze împotriva COVID-19.

Proiectul de Ordonanță de Urgență este inițiat de către Ministerul Sănătății și se concentrează pe oferirea unor tichete de masă în valoare de 100 de lei și pe organizarea unei Loterii de vaccinare cu premii în bani pentru românii vaccinați cu schema completă. Prima extragere are loc în octombrie.

Toate persoanele care se vaccinează pot primi aceste tichete de masă, însă nu și cei care s-au vaccinat până acum. În schimb, aceștia din urmă vor putea participa la loteriile naționale care vor fi organizate începând cu luna octombrie. Cine dorește să participe trebuie să fie vaccinat și să se înscrie la loterie.

Organizarea unei loterii de vaccinare cu premii în bani, pe care Guvernul vrea să o introducă tot în cadrul Legii 55/2020. Premiile se vor acorda celor vaccinați cu schema completă, iar prima extragere va avea loc în octombrie 2021.

Revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul.

Proiectul de ordonanță nu prevede detalii concrete cu privire la premii, ci doar că persoanele care se vaccinează se vor înscrie online pe site-ul de pe care se obțin certificatele digitale verzi, în condițiile stabilite printr-un ordin ulterior al Ministerului Sănătății și al Ministerului Economiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri