În pragul unui nou val al pandemiei, în care școala de acasă va fi din nou o realitate și o problemă pentru școlile și copiii din mediile vulnerabile, Ateliere Fără Frontiere anunță că va dona 2.000 de calculatoare către 110 instituții de învățământ, până la finalul acest an, prin programul „Dăm Click pe România”.

Cele 110 structuri vor beneficia în total de 2000 de calculatoare ce vor sprijini elevii și profesorii la crearea, adaptarea sau îmbunătățirea traseului lor educațional prin digitalizarea modului de învățare și comunicare. Peste 20,000 de beneficiari direcți vor avea parte de o școală mai atractivă, adaptată nevoilor și stilului lor de viață, mai eficientă în a dezvolta competențe.

Proiectul este implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom și vine în continuarea ediției de anul trecut, ajungând astfel la un total de 232 de structurile educaționale ce au beneficiat de echipamente în perioada 2020-2021 prin „Dăm Click pe România”.

Platforma de donații educlick sprijină de peste 13 ani aceste comunități vulnerabile cu echipamente recondiționate, timp în care a donat peste 20,000 de calculatoare. Mai mult, prin activitatea sa, educlick urmărește valorificarea oportunităților de dezvoltare digitală în domeniul educației şi formării profesionale pentru o societate digitală și o economie verde.

Citește și: Cum devin calculatoarele uzate din nou funcționale și disponibile pentru copiii din mediile defavorizate

„Nevoia de calculatoare și digitalizare continuă să fie pentru multe școli din România o temă recurentă ce depășește subiectul școlii online și atinge de fapt dificultățile comunităților ce nu reușesc să țină pasul tehnologic cu cerințele societății moderne. Dăm Click pe România vine în sprijinul acestor unități școlare din zone defavorizate cu 2000 de calculatoare recondiționate ce oferă copiilor oportunitatea de a descoperi lumea din jurul lor prin experimentare și exercițiu practic”, a declarat Damien Thiery, Director General la Ateliere Fără Frontiere.

Prin Dăm Click pe România s-au donat 2.000 de calculatoare în perioada noiembrie 2020 - iunie 2021, urmând ca alte 2000 din ediția 2021 să fie livrate până la finalul anului curent. În total, la finalul proiectului se vor dona 4,000 de calculatoare într-un interval de 13 luni către copiii și unitățile care nu dispun de echipamentele digitale necesare pentru aprofundarea de cunoștințe moderne și relevante în lumea actuală.

„Educația este unul dintre pilonii strategiei de responsabilitate socială ai Kaufland România și investim anual aproximativ 2 milioane de euro în proiecte ce oferă acces și resurse pentru educație. Credem în parteneriatele pe termen lung și de aceea, de 4 ani, Dăm Click pe România alături de Ateliere Fără Frontiere pentru a susține dezvoltarea digitală”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Sursa foto: Facebook / Ateliere fără Frontiere

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri