Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă.

"Nu este bine să ne jucăm de-a închis, deschis şcoala. Şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă. (...) Am căutat să avem două reguli clare: apariţia unui caz de îmbolnăvire (de COVID-19) într-o clasă conduce la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în acea clasă fără a fi nevoie de şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă; dacă avem un număr de clase cu prezenţa fizică suspendată, cel puţin jumătate din numărul total de clase din şcoală, se suspendă activitatea cu prezenţă fizică în întreaga şcoală, de data aceasta fiind nevoie şi de decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă", a explicat Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Ministrul Educaţiei a precizat că miercuri va fi prezentată o situaţie referitoare la numărul de clase care au avut activitatea fizică suspendată din motiv de îmbolnăvire cu COVID-19.

Citește și: Părinte: Sunt pentru mersul fizic la școală, dar în situația de față îmi e frică

Când vor fi cumpărate testele de salivă în școli

Ministerul Educaţiei lucrează în cursul zilei de luni pentru estimarea numărului necesar de teste non-invazive, pe bază de salivă, pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 care să fie administrate preşcolarilor, elevilor, personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din şcoli şi grădiniţe, a anunţat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că atât premierul, cât şi ministrul Sănătăţii au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Medicamente şi Dispozitive Medicale ca în cursul zilei de luni să elaboreze cerinţele de reglementare şi cerinţele minime de performanţă pentru a le transmite Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

Ministrul a afirmat că se are în vedere, de asemenea, intensificarea acţiunilor de control în şcoli pentru verificarea respectării regulilor sanitare.

"Atât ordinul comun de ministru care prevede intensificarea acţiunilor de control în şcoli în vederea verificării condiţiilor de siguranţă sanitară din partea celor două ministere implicate în ordinul comun - Ministerul Sănătăţii, prin DSP, şi Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratele Şcolare Judeţene, cât şi Ministerul de Interne, în urma discuţiilor de astăzi, s-a decis intensificarea acestor acţiuni de control pentru verificarea respectării regulilor sanitare în şcoli", a explicat Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri