HartaEdu, lansată de Narada oferă profesorilor și tuturor persoanelor interesate posibilitatea să semnaleze situațiile de urgență din sistemul de învățământ, indiferent de natura lor, urmând ca acestea să se încerce a fi rezolvate prin implicarea mediului de business.

18.000 de unități școlare ale sistemului public de educație primesc prin intermediul HartaEdu.ro un instrument de semnalare a necesităților pe care le au, după cum o demonstrează cele peste 120 de alerte prezente deja pe platformă în ziua lansării. Pentru prima dată în România, problemele sistemului de învățământ sunt mapate transparent și accesibil pe o hartă a urgențelor și astfel se realizează un prim pas către soluționare, prin identificarea surselor de finanțare. Narada va mobiliza mii de agenți economici care își doresc să investească în educație, obiectivul general al organizației fiind acela ca pe parcursul anului şcolar 2021-2022, un număr de până la 100.000 de elevi să beneficieze de condiții mai bune de învățare.

Statisticile infrastructurii şcolare din România arată îngrijorător:

  • 500.770 de elevi nu au acces la o bibliotecă;
  • 1 din 6 şcoli din România nu au acces la o sursă autorizată de alimentare cu apă, în contextul pandemiei de coronavirus când normele de protecţie a sănătăţii sunt vitale;
  • mai mult de ½ din şcolile din România nu au o sală de sport;
  • 845.000 de elevi nu au acces la un laborator de ştiinţe;
  • 230.000 de elevi nu au acces la grupuri sanitare în incinta şcolii.

Astfel că, şcolile cu probleme de infrastructură, fără biblioteci sau laboratoare, lipsite de conectivitate și de tehnologie necesară educației digitale, instituții fără sursă de apă autorizată, fără grupuri sanitare sau săli de sport sunt doar câteva dintre urgențele frecvent întâlnite în educație. La acestea se adaugă nevoi punctuale ale sălilor de clasă, elevilor sau ale profesorilor.

Din 6 octombrie, toate aceste tipuri de alerte se vor putea regăsi pe HartaEdu, proiect al organizaţiei Narada, realizat cu ajutorul Mastercard și BRD Groupe Société Générale.

HartaEdu este platforma care conferă „o voce” profesorilor, învățătorilor și altor reprezentanți ai societății civile interesați să semnaleze situații de urgență din învățământul românesc. Scopul acesteia este, pe de-o parte să stimuleze implicarea comunității în rezolvarea problemelor punctuale, iar pe de altă parte, să realizeze o punte între mediul de afaceri și educație.

Cum funcționează HartaEdu.ro

Prin accesarea HartaEdu.ro, orice persoană poate înregistra o alertă de educație precum: un elev care nu are tabletă, o sală de clasă cu mobilier vechi, o școală nerenovată sau fără internet etc. După ce este verificată de Narada, urgența apare imediat pe hartă și ulterior este sesizată către Inspectoratul Școlar Judeţean sub jurisdicția căruia se află unitatea de învăţământ respectivă. Totodată, necesitatea semnalată pe HartaEdu este transmisă și agenților economici, pe o rază de 60 de km, obiectivul fiind acela de a fi rezolvată de comunitatea locală. IMM-urile, firmele mari sau persoane din societatea civilă care doresc să ajute pot contacta direct solicitanții.

Prin intermediul HartaEdu, fiecare dintre aceștia poate deveni eroul unei școli sau cel care schimbă în bine destinul unui copil dintr-o comunitate vulnerabilă. După soluționarea urgențelor, acestea vor apărea în continuare pe hartă, sub eticheta „alerte rezolvate”, alături de numele companiilor care s-au implicat. Un element important este că profesorii și cei care introduc alerte pot beneficia de ajutor din partea Narada.

„De anul trecut, ne-am schimbat percepția despre care sunt semnalmentele unui erou, odată cu eforturile extraordinare depuse de medici și ceilalți lucrători din prima linie. Pe parcurs, am ajuns să vedem că eroismul este și în contribuțiile oamenilor, companiilor și organizațiilor, pentru soluționarea unor probleme și conturarea unor inițiative valoroase.

Astfel ca, tot anul trecut, contextul a dus și la accentuarea fără precedent, la nivelul societății, a unei valori extrem de importante – solidaritatea. Hartaedu.ro este o inițiativă despre eroi, noi toți, implicare și solidaritate și suntem bucuroși să fim partenerul acestei platforme create de Narada, care conectează nevoile elevilor, profesorilor și școlilor din țară, cu resursele companiilor care doresc să se implice”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager România și Croația.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri