Nimic nu spune „te iubesc” ca o carte. Doar dacă nu este o carte proastă. Sau, mai rău, o carte pe care cineva a citit-o deja. Asta spune doar: „Am fost destul de ocupat în ultima vreme și sincer nu am avut timp să mă gândesc, așa că a trebuit să trec pe la librărie în drum spre casă de la serviciu și să aleg ceva din selecția de cărți de lângă casa de marcat.”

Totuși, dacă faceți alegerea corectă, o carte poate fi cel mai bun cadou pe care îl veți cumpăra tot anul. Puteți arăta că îi cunoașteți destinatarul cu adevărat, doriți să le extindeți universul și să le oferiți ore întregi de intrigă. Iată câteva sugestii despre cum să alegeți cartea perfectă pentru cineva.

Aruncați o privire la rafturile lor de cărți

Prima întrebare la care să găsiți un răspuns este dacă destinatarul are sau nu un raft mare pentru cărți și îl organizează într-un mod în care să vă fie ușor să vedeți ce cărți au deja și ce nu? Să zicem, alfabetic sau după autor. Un raft unde cărțile sunt strânse împreună oriunde se încadrează într-o linie amorfă nu ajută pe nimeni. Dar un prieten organizat este un cadou în sine - vedeți ce le lipsește, după părerea dvs., și alegeți cărți din acea categorie.

Găsiți o operă mai puțin cunoscută a unui autor preferat

Dacă destinatarul nu se poate opri din a vă povesti despre cea mai recentă serie de cărți a unui anumit autor, luați acest lucru ca pe un indiciu. Căutați o operă mai puțin cunoscută a aceluiași autor și faceți-i prietenului sau persoanei iubite o surpriză plăcută.

Fiți atenți la ce se întâmplă în viața lor

Este pe cale să fie domnișoară de onoare, din nou. Tocmai s-a îndrăgostit. Se află la capătul puternic al unei crize existențiale și cartea potrivită ar putea fi frânghia de care are nevoie pentru a o scoate la capăt. Orice se întâmplă în viața lor există întotdeauna cărți online sau în librării care să o reflecte. Cu această abordare, oferiți mai mult decât un cadou. Este atât o declarație de intenție, cât și o afirmare a prieteniei dvs.

Gândiți-vă care sunt filmele sau serialele lor TV preferate

Știați că filmul Die Hard se bazează pe o carte? Se numește „Nothing Lasts Forever”, este scrisă de către un autor pe nume Roderick Thorpe și filmul este este răsunător de fidel textului original (cu excepția personajului principal, care nu se numește John McLain, ci Joe Leland și încearcă să o salveze pe fiica, nu soția sa).

Ideea este că toate cele mai bune filme se pe cărți. Același lucru este valabil și pentru serialele TV. Așadar, data viitoare când prietenul sau membrii familiei dvs. vorbesc despre un film sau o emisiune TV pe care o adoră, luați-vă notițe. Acest lucru vă va fi util când vine Crăciunul, sau ziua lor de naștere, sau când trebuie să vă cereți scuze.

Le plac lucrurile frumoase?

Chiar dacă destinatarul nu este un cititor pasionat, știe cu siguranță cum să coordoneze culoarea unui raft pentru o poză frumoasă de Instagram. Sunt mai mult estetici decât intelectuali și le place să se înconjoare cu lucruri frumoase, deoarece o casă frumoasă este o minte frumoasă și cine suntem noi să spunem ceva despre asta?

Pe piață există un șir nesfârșit de cărți speciale, frumos legate - cele care miros a biblioteci antice și amintiri uitate.

Întrebați-i direct

Lansați-vă cu nonșalanță într-o conversație și întrebați destinatarul dacă ar exista o carte în lume pe care ar vrea să o citească, care ar fi aceasta?

Secretul acestei metode este planificarea. Trebuie să-i întrebați suficient înainte de momentul cadoului, încât să aibă timp să uite că v-a spus. Apoi, când va veni ziua, vor fi uimiți de cât de bine îi cunoașteți.

Puteți chiar să diluați intensitatea confruntării, organizând o petrecere cu prietenii și întrebându-i pe toți cei din jurul mesei, în timp ce luați notițe. Aceasta este o strategie cu risc ridicat, desigur, deoarece este posibil să amintiți de o carte pe care doresc să o citească și pe care și-o vor cumpăra a doua zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri