Elevii din clasele primare vor studia în mod obligatoriu educația financiară și juridică, începând cu anul școlar 2022 – 2021, potrivit unui proiect de lege aprobat de Senat.

Senatul României a votat în favoarea legii care prevede ca educația financiară și cea juridică să fie predate la elevii din clasele primare. Legea a trecut cu 126 de voturi pentru și o abținere, potrivit site-ului oficial al Senatului României.

Inițiatorii proiectului de lege sunt: Anisie Monica-Cristina, senator PNL, Cristea Andi-Lucian, deputat PSD, Furtună Mirela, deputat PSD, Intotero Natalia-Elena, deputat PSD, Lungu Romeo-Daniel, deputat PSD, Ţepeluş Laurenţiu-Cristinel, deputat PSD.

Citește și: Educația financiară sau de ce trebuie copiii să învețe cum să „hrănească” mai bine porcușorul familiei

Legea va ajunge ulterior și pe masa Președintelui Klaus Iohannis spre a fi promulgată, iar ulterior va fi publicată în Monitorul Oficial.

Momentan, în sistemul de învățământ din România nu există nicio oră de educație financiară integrată în curricula obligatorie, la nicio clasă din învățământul preuniversitar.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri