Alianța pentru Educație Remedială (A.E.R.) anunță reluarea, începând de astăzi, a cursurilor gratuite ale Școlii Remediale. Cea de-a doua ediție a programului inițiat în vară de trei companii edtech – Brio®, Kinderpedia și Livresq – și coordonat de Marcel Bartic, profesor de istorie va oferi lecții de recuperare online la limba română și matematică, de două ori pe săptămână, pentru peste 2.000 de elevi din ciclul primar și gimnaziu. Elevii interesați se pot înscrie pe www.aer.school până sâmbătă, 6 noiembrie.

Programul debutează prin testarea inițială a elevilor cu Brio.ro. Calendarul școlii va cuprinde câte două sesiuni pe săptămână la limba română și matematică, desfășurate online, pe platforma Kinderpedia. Orele vor fi accesate atât de pe web cât și de pe dispozitivele mobile, prin intermediul aplicațiilor native. Elevii și profesorii vor avea, în același loc, toate instrumentele necesare activității de la clasă – orar, videoconferințe, prezență, note, teme, librărie de documente. Cursurile vor fi susținute de profesorii recrutați în cadrul programului, ce au dat dovadă de pasiune, dedicare, carismă și competențe digitale excelente. Profesorii își vor putea crea suporturile de curs cu ajutorul platformei LIVRESQ sau vor putea alege dintre cele peste 3.700 de lecții publice. Ediția a doua a Școlii Remediale A.E.R. se realizează cu sprijinul Asociației Magic.

Retail jobs

"Școala Remedială este expresia convingerii că actul educațional nu poate fi redus doar la ceea ce se întâmplă în sala de clasă. Cunoașterea nu poate fi condiționată de decizii birocratice sau vremelnice impedimente cauzate de pandemie. Nu, astea nu sunt motive pentru care să le spunem copiilor că nu mai pot învăța. Nu putem, nu avem dreptul să le spunem că am abandonat în fața problemelor pe care le întâmpinăm în aceste zile. Nu putem în sala de clasă? Foarte bine, vom face online. Nu ne trebuie o directivă din partea Ministerului, nu trebuie să așteptăm să ne dea cineva o rețetă miraculoasă pentru a duce actul educațional mai departe. E suficient să ai niște oameni care să creadă cu adevărat în valorile educației. Și, uite așa, facem o școală. Pentru toți copiii care s-au trezit într-o vacanță pe care nu o așteptau. Pentru toți elevii care nu-și doresc altceva decât să învețe. Asta face Școala Remedială. Le oferă speranța și încrederea că adulții din jurul lor vor găsi mereu o soluție ca ei să poată continua pe drumul cunoașterii." – Marcel Bartic, Coordonator educațional al Școlii Remediale A.E.R.

Citeste si:
Brio lansează Testele de Istorie pentru elevii de gimnaziu și liceu
Brio lansează Testele de...

Prima ediție a Școlii Remediale A.E.R. a reunit 2044 de elevi, în 106 clase, de la clasa I la clasa a VIII-a. Pe parcursul celor 9 săptămâni, elevii participanți au înregistrat un progres mediu de 2.6 puncte, rezultat în urma testării inițiale și finale. 98% dintre elevi s-au declarat mulțumiți de calitatea orelor și de interacțiunea cu profesorii, iar 96% sunt de părere că participarea la Școala Remedială A.E.R. i-a ajutat să recupereze materia pierdută și să progreseze. Echipa de profesori a fost formată din 21 de profesori de matematică, 21 de profesori de limba română și 5 învățători. Între ei, s-au numărat doi inspectori școlari, un evaluator ARACIP și trei directori de școală. 40 de elevi care au înregistrat cele mai mari progrese în urma cursurilor au obținut burse de 500 de lei, pe o perioadă de 5 luni, finanțate de Asociația Dedeman sub promisiunea “Planuri de Bine pentru Educație”.

Citeste si:
Cum pot profesorii să creeze conținut educațional digital interactiv
Interactivitatea este noul...

Citește și: INTERVIU cu Gabi Bartic (Brio): Nu prezența online sau față în față la școală face diferența, ci calitatea profesorilor

„Continuarea programului Școlii Remediale A.E.R. demonstrează un atribut esențial pentru educația din România: consecvență. Am demonstrat că se poate realiza educație de calitate, chiar și online, cu instrumente inovatoare și cu o mentalitate orientată către progres. Este responsabilitatea noastră să ducem acest proiect mai departe și să consolidăm acest exemplu de bună practică.

Totodată, ne manifestăm deschiderea față de Ministerul Educației, dar și față de administrațiile locale interesate, de a contribui cu soluțiile și cu know-how-ul nostru la transformarea digitală a educației.” – Evelina Necula, Co-fondatoare și CMO Kinderpedia.
"Pentru orice părinte, educația copiilor este foarte importantă, iar școala, așa cum a fost făcută ea în ultimii ani, a lăsat lacune importante în baza de cunoștințe a majorității copiilor. Soluția propusă de școala AER este simplă, coerentă și completă. Aceasta folosește 3 sisteme software complementare: LIVRESQ, Brio și Kinderpedia și astfel acoperă toate nevoile de învățare-predare-evaluare-comunicare ale copiilor, părinților și profesorilor. Potențată de un corp profesoral de excepție, cunoscător și dornic să folosească sisteme software eficiente pentru predarea online, școala AER este un model pentru ceea ce poate fi o școală online și ne bucurăm că, alături de partenerii noștri, putem continua acest proiect!" – Cosmin Malureanu CEO și co-fondator ASCENDIA, compania ce dezvoltă LIVRESQ.

Citeste si:
Gabi Bartic (Brio): Nu școala online sau offline face diferența, ci...
Gabi Bartic (Brio): Nu...

„Educația remedială e o știință în sine și ne bucurăm că, după prima etapă a Școlii Remediale online, am reușit să arătăm că se poate. Că e posibil învățământul de calitate online cu uneltele digitale potrivite și știința de a le folosi. Sperăm că beneficiarii noștri – copiii înscriși în acest program – vor înregistra progrese serioase și că modelul nostru va putea fi replicat în cât mai multe comunități pentru cât mai mulți copii.” – Gabi Bartic, CEO Brio®.

Alianța pentru Educație Remedială este o inițiativă non-profit a unui grup de entități ce acționează în mediul școlar, care doresc să pună umărul la îmbunătățirea nivelului educațional al copiilor din România, sprijinind procesele de învățare și evaluare: Brio®, Kinderpedia, Magic School și Livresq.

Citeste si:
Profesorii cred că e nevoie de educație remedială și pe perioada verii
Profesorii cred că e nevoie...
Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri