Pandemia a evidențiat neajunsurile României în mai multe domenii, inclusiv în Educație. Iar aceste neajunsuri au generat un întreg haos la nivelul regulilor privind funcționarea școlilor. ”Acum se pleacă din România fiindcă nu mai avem școli”, avertizează Oana Moraru, expert în Educație, pe pagina sa de Facebook.

”S-a plecat de foame. S-a plecat din umilința locului de muncă. S-a plecat pentru alte perspective în carieră. Acum se pleacă fiindcă nu mai avem școli”, a scris Moraru, într-un mesaj pe rețeaua socială.

Expertul în educație a clasificat românii care au emigrat astfel:

  • oamenii muncitori și fără studii

”S-au dus pentru un venit mai decent, cu prețul multor sacrificii familiale”, a argumentat aceasta.

  • profesioniștii - cu studii medii și superioare - și studenții

”S-au dus pentru condiții de muncă mai bune. Au căutat, de data asta, decența mediului de lucru”, a scris Moraru.

  • familiile cu autonomie profesională și financiară peste medie

”S-au dus pentru medii sociale mai organizate și împlinire profesională la alt nivel. S-au dus de lehamita imposturii politice și a iluziilor despre lupta împotriva corupției”, a mai notat aceasta.

Oana Moraru caracterizează actualul val de emigrări drept unul ”șocant”, deoarece este dat de oameni care s-au implicat civic și nu mai găsesc motivație pentru a o face în continuare.

”Al patrulea val de români pleacă acum. Este valul familiilor încă tinere, stabilizate economic și profesional, oarecum împăcate cu metehnele balcanice, corupte și birocratice ale autorităților. Se duc din alt motiv. Se duc să caute școli pentru copiii lor. Sunt oameni care s-au implicat civic și care nu mai au energie. Nu mai au speranța reformelor. Dintre toate, școala a rămas cea mai nereformată instituție. Lumea se schimbă cu o viteză uluitoare, iar noi încă le cerem tinerilor de 18 ani să comenteze, la bac, ”Moara cu noroc”, a explicat aceasta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri