Școlile din România se redeschid începând de luni, 8 noiembrie, în funcție de rata de vaccinare a cadrelor didactice. Prin urmare, dacă rata de vaccinare din școli depășește 60%, elevii sau preșcolarii se vor putea întoarce în bănci. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat lista cu unitățile de învățământ de la nivelul Capitalei și iată care sunt cele cu rată de imunizare de 100%.

Potrivit documentului publicat de Inspectoratul Școlar, șapte unități de învățământ au o rată de vaccinare de 100%, după cum urmează:

  1. Colegiul Terțiar Nonuniversitar USAMVB, Sector 1,
  2. Grădinița Happy Kids,
  3. Grădinița GE. CE. PIC (EnglishKinder),
  4. Grădinița Mary Poppins,
  5. Grădinița The Little Artist,
  6. Grădinița cu program prelungit Tărâmul Cunoașterii,
  7. Grădinița lui David.

Toate cele șapte unități de învățământ aparțin sectorului privat.

Nici școlile din mediul public nu au o rată de vaccinare deplorabilă, multe dintre ele apropiindu-se de pragul de 60%, impus de autorități. Cu toate acestea, cea mai mică rată de vaccinare este înregistrată la nivelul unei școli de stat, mai exact Școala Gimnazială, nr. 183 (35,56%).

Lista completă a unităților de învățămând de la nivelul Bucureștiului poate fi accesată AICI.

”Școlile în care rata de vaccinare depășește 60% pot relua orele în format fizic. Unitățile de învățământ care nu îndeplinesc această regulă vor rămâne în online. Această regulă este valabilă pentru toate școlile, la privat și la stat”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a precizat că școlile pot decide continuarea în online și dacă duc lipsă de personal, în sensul în care profesorii sunt carantinați la domiciliu.

De asemenea, se păstrează aceeași regulă ca până acum, dacă un elev dintr-o clasă este pozitiv, orele vor trece în online pentru 14 zile.

Hotărârea 99 privind deschiderea școlilor din 8 noiembrie poate fi accesată AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri