Conceptul de a picta pe numere în timpul liber a devenit o activitate din ce în ce mai căutată și apreciată de către publicul român. Acesta a început încă din perioada lock-down-ului când multe persoane au dorit să încerce noi activități interactive împreună cu familia. În acest sens au realizat că este o nouă modalitate de relaxare, de a avea o stare de bine și de exersare a creativității atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Deși la prima vedere pare o activitate potrivită doar pentru artiști cu experiență, pictura pe numere poate fi realizată chiar și de cei care nu au mai făcut asta până acum. Tot ce trebuie să facă este să urmărească niște pași, iar la final rezultatul va fi cel așteptat.

Pașii de lucru pentru pictura pe numere

Pentru o experiență cât mai plăcută este important să urmăriți niște pași importanți care vă vor ajuta să realizați o pictură pe numere deosebită.

  • pregătiți materialele - un pahar cu apă pentru curățarea pensulelor, culorile pe care le veți găsi în kit, pensulele de diferite dimensiuni și nu în ultimul rând lumina cât mai naturală. Este recomandat să pictezi lângă fereastră.
  • identifică numerele de pe picturi pe numere cu animale sau orice temă ai ales, iar apoi asociază-le cu vopselurile pe care le-ai primit în pachet.
  • începe prin a contura cu pensonul mic marginile numerelor aflate pe pânză.
  • cu ajutorului pensulei mai mare vei putea umple suprafețele numerelor mari aflate pe pânză.
  • poți aplica pe rând culorile - această modalitate îți poate eficientiza timpul. Începe spre exemplu cu vopselurile mai închise la culoare și umple porțiunile specifice. Asta înseamnă că va mai trebui să speli atât de des pensulele sau să încurci culorile.
  • după ce ai finalizat pictura poți opta pentru un strat de vernis pe care să îl aplici. Acesta va sigila practic stratul de culoare, astfel că pictura ta va fi protejată de praf sau alte impurități. Vernisul se aplică după cel puțin 24 de ore, atunci când pictura pe numere este uscată. Vei găsi foarte multe site-uri de nișă de unde îți poți achiziționa vernisuri de calitate, dar și picturi pe numere cu diferite teme.

Ce conține un kit de picturi pe numere

Kit-ul de picturi pe numere conține pânza numerotată conform modelului pe care l-ai ales. Fiecare număr de pe pânză corespunde unei culori din setul de culori acrilice pe care l-ai primit în același kit și pensulele de dimensiuni diferite.

Atunci când comanzi o pictură pe numere ai foarte multe teme de unde poți alege. Teme precum pentru el/ea, flori, peisaje, clădiri, păsări, orașe, pentru copii, religioase, tablouri celebre și multe altele.

Partea interesantă este că dacă respecți acești pași, pictura pe numere va ieși așa cum ți-ai dorit. În plus, după ce ai finalizat-o o poți expune oriunde în casa ta pentru o pată de culoare. Picturile pe numere sunt o nouă modelitate de a te relaxa și de a intra în lumea culorilor, chiar dacă nu ai experiență. Poate deveni un hobby cu care să te recreezi în timpul tău liber.

sursa foto: https://www.pictorulfericit.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri