În scurt timp, iubitorii de cultură pot intra în posesia unor documente unice! După ce a reuşit să aducă în ţară, la începutul acestui an, un manuscris al marelui filosof Emil Cioran, acum Casa de Licitaţii Historic îl scoate la vânzare, laolaltă cu alte documente de o mare valoare ale unor scriitori români recunoscuţi şi la nivel internaţional!

Totul se va întâmpla în cadrul celei mai importante licitaţii organizate vreodată în România, „Magia cuvântului”. Evenimentul va fi precedat şi de o expoziţie. Documentele, unele dintre ele piese de Tezaur, au şansa să rămână astfel definitiv în ţara noastră.

16 MARTIE 2022, ZIUA CELEI MAI IMPORTANTE LICITAŢII DIN ROMÂNIA

La jumătatea lunii martie, Casa de Licitaţii Historic, singura din ţară dedicată bibliofiliei, fotografiei istorice şi documentelor pe hârtie, invită cercetătorii, reprezentanţii instituţiilor şi colecţionarii români la un eveniment care îşi propune să facă un pas spre întregirea patrimoniului nostru cultural. După o muncă titanică, Historic a reuşit să adune un fond documentar impresionant, alcătuit, printre altele, şi din opt piese clasate la Tezaur, care nu au mai fost niciodată la o licitaţie în ultimii treizeci de ani.

Cezar Florea, proprietarul Casei de Licitaţii Historic: „Cap de listă este manuscrisul lucrării Aveux et anathèmes, care aparţine lui Emil Cioran. Vorbim despre un caiet de 650 de aforisme, a cărui valoare este extraordinară. Unele dintre aceste aforisme nu au fost publicate niciodată. Ele nu au fost incluse aşadar în cartea Mărturisiri şi anateme, publicată la editura franceză Gallimard, în anul 1987.”

Statul român are dreptul de preemțiune asupra acestui manuscris, a cărui valoare nu poate fi pusă la îndoială, fiind singurul manuscris din perioada de deplină consacrare a scriitorului supranumit „filosoful disperării”. Doritorii pot intra, odată cu data de 16 martie 2022, şi în posesia altor exemplare deosebite ale lui Emil Cioran, precum și un alt manuscris de douăzeci de file scrise în română, germană şi franceză, alte câteva manuscrise şi zece dintre cărţile publicate de el în română şi franceză, exemplare care, de altfel, îi poartă şi semnătura şi care sunt râvnite de colecţionari din lumea întreagă.

LICITAŢIE DE MANUSCRISE CU AUTOGRAFUL LUI MIRCEA ELIADE

Şi numele altui român de cultură va fi cuprins în eveniment. Este vorba despre Mircea Eliade, istoricul şi scriitorul tradus în 18 limbi, cel care ne-a lăsat o moştenire culturală colosală. Peste cincizeci de manuscrise care îi aparţin, unele dintre ele inedite, vor fi scoase la licitaţie. Totodată, la vânzare vor fi puse şi douăzeci şi patru dintre volumele sale, înnobilate de dedicaţii şi de autografe.

Cezar Florea, proprietarul Casei de Licitaţii Historic: „Vorbim despre fonduri ce reprezintă autentice „zăcăminte” de informație culturală și istorică, până acum nepusă în valoare, vehiculată ineficient și impropriu „pe la colțuri”, între câțiva amatori de curiozități.

PIESE UNICAT ALE AUTORILOR ROMÂNI MARCANŢI

Şi alte lucrări ale personalităţilor române pot ajunge în posesia doritorilor, prin Casa de Licitaţii Historic. Pasionaţii genului liric au ocazia să cumpere cincisprezece manuscrise ale unor poezii şi variante semnate de Octavian Goga. Piese unicat, ale altor autori marcanţi ai culturii şi istoriei noastre literare, precum Nae Ionescu, Constantin Noica, Eugen Ionesco şi Lucian Blaga vor fi, de asemenea, scoase la licitaţie.

CASA DE LICITAŢII HISTORIC LANSEAZĂ O INVITAŢIE LA CULTURĂ

Până la marele eveniment, aveţi şansa să participaţi şi la o expoziţie, pe care merită să o cuprindeţi în programul dumneavoastră! Casa de Licitaţii Historic va expune, pentru publicul larg, între 1 şi 15 martie 2022, toate aceste documente.

Expoziția de prezentare a acestui remarcabil fond documentar va fi deschisă publicului la sediul Casei de Licitații Historic, din Intrarea Amzei, numărul 2, București.

Pentru informaţii suplimentare, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0314254202

Sursa foto: Historic.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri