Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că mediile semestriale vor fi eliminate. Elevii vor rămâne doar cu o medie generală, la final de an școlar.

Mediile semestriale vor fi eliminate, iar elevii vor avea o singură medie generală, la final de an școlar.

De asemenea, odată cu mediile și tezele semestriale vor dispărea. În plus, și numărul notelor pe parcursul unui an școlar vor fi în număr mai mic.

”Eliminăm mediile și tezele semestriale și păstrăm media generală. În plus, elevii vor avea mai puține note anual, acesta fiind egal cu n+3, unde n este numărul de ore alocat săptămânal materiei cu pricina. Practic, pentru două ore pe săptămână de curs sunt necesare cinci note pe an”, a explicat Cîmpeanu.

În altă ordine de idei, ministrul a precizat că 30 județe din țară au optat pentru ca vacanța mobilă din luna februarie să fie în ultima săptămână, iar alte zece județe au hotărât ca zilele libere să fie luate în a doua săptămână a lunii.

De asemenea, va fi demarat și proiectul Masă sănătoasă în școli, prin care vor fi vizați elevii de gimnaziu.

”Este un proiect pe care îl vom demara pe cinci ani, din 2022 până în 2027, pe care îl vom realiza în colaborare cu Ministerul Agriculturii. Bugetul pentru proiect este de un 1 miliard de euro. Aceasta este una dintre măsurile prin care sperăm să reducem abandonul școlar”, a mai spus ministrul.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri