Noi schimbări apar în școlile și liceele din România. Elevii nu vor mai învăța în semestre, tezele nu vor mai fi obligatorii, în timp ce media generală va fi doar una singură, pusă în catalog la finalul anului școlar. Acestea sunt doar o parte dintre modificările anunțate azi de ministerul Educației. Cum explică Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației noile modificări din anul școlar?

Tot ceea ce facem, facem în interesul elevului. Facem cu scopul că elevii să dobândească în școala acele competențe de literatie, competențe digitale, competențe în multilingvism, competențe din matematică, știință, competențe civice și competențe antreprenoriale. E setul de opt competențe la care se adaugă și altele cum sunt și cele de mediu. În acest moment, în școala românească se aleargă mult prea mult după note, note care înseamnă din ce în ce mai puțin. Deci pe partea de evaluarea, schimbările au acest scop”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul Educației a mai precizat că aceste schimbări din educație fac parte din proiectul „România Educată”, ce are două componente majore: susținerea performanței și excelenței în școala românească și susținerea echității și accesului la o educație de calitate pentru toți elevii.

Citește și: Avem cel mai mic procent din UE de tineri absolvenți de studii superioare

„Toate măsurile sunt parte a programului `România Educată` și nu fac altceva decât să pregătească apariția unui pachet legislativ, legea învățământului preuniversitar și legea învățământului superior care să transpună în practică concluziile proiectului România Educată care a beneficiat de cea mai largă consultare. Această legislație primară va trebui să fie urmată de o serie de acte subsecvente pentru a regla, eficientiza și clarifica arhitectură de sistem și pentru a pregăti sistemul în decurs de maximum un an”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri