Profesorii din România fac un apel către Guvern, în contextul în care de la 1 iulie, profesorii vor primi o diferență restantă de doar 65 de lei net pentru fiecare salariat.

Concret, potrivit unei Ordonanțe de urgență privind plata diferențelor de drepturi salariale pentru profesorii din învățământul de stat, pentru perioada 1 iulie 2017- 31 august 2021, aceștia ar urma să primească o primă tranșă de 5% din valoarea diferențelor salariale în acest an. Deocamdată, profesorii au primit doar 65 de lei, susțin sindicatele.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater, care reprezintă peste 300.000 de angajați din învățământ trag un semnal de alarmă cu privire la salariile cadrelor didactice. Sindicaliștii reclamă „lipsa implicării guvernamentale în indiferență, batjocură sau rea-credință!” pe care guvernanții o au față de profesori.

Citește și: Salarii profesori 2022. Cât câștigă dascălii la început de carieră

„În ciuda mult trâmbițatelor majorări salariale anunțate de coaliția de guvernare, angajații din educație vor primi, în realitate, începând cu data de 1 iulie 2022, doar o pătrime din diferența rămasă de acordat, ceea ce însemnă, în medie, 65 de lei net pentru fiecare salariat. Această sumă reprezintă o altă formă de umilire a personalului din educație! Opinia publică trebuie să știe că aplicarea integrală Legii salarizării nu ar acoperi nici măcar jumătate din rata inflației reală, motiv pentru care, cu legitimitate, salariații din învățământ solicită Guvernului României ca, pe lângă aplicarea integrală a Legii 153/2017, să aplice și o indexare a salariilor, așa cum procedează guvernele din țările unde există interes ca populația să fie protejată, astfel încât să fie acoperită creșterea alarmantă a prețurilor!”, se arată într-un comunicat de presă venit din partea federațiilor sindicale.

Sindicaliștii avertizează că dacă autoritățile nu vor ține cont de cerințele invocate, profesorii au putea ieși din nou în stradă în luna septembrie, la începerea anului școlar 2022-2023.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri