SAS, companie specializată în soluții de analiză avansată de date, lansează un program postuniversitar de formare continuă în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București. SAS vrea să creeze noi oportunități de angajare în domeniul analizei avansate de date, în contextul unui deficit de aproximativ 25.000 de roluri în domeniu, doar în 2022. Programul va începe odată cu noul an universitar și va avea locuri limitate.

„Învățarea continuă reprezintă astăzi un atu major pentru menținerea competitivității și creșterea șanselor de evoluție profesională. Prin specificul său, noul program lansat de SAS, în parteneriat cu prestigioasa instituție Universitatea Politehnica din București, se adresează profesioniștilor care vizează integrarea cunoștințelor de analiză avansată de date în expertiza lor. Ne bucurăm să putem aducem pe piață acest nou program, ce reprezintă un pas înainte către acoperirea deficitului existent de specialiști din domeniu”, a declarat Alina Luchian, Academic & Education Program Manager SAS Romania & Moldova.

Programul postuniversitar „Specialist Sisteme de Business Intelligence” (BIS), realizat de SAS și Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB, se adresează profesioniștilor din zona de IT și management care doresc să se specializeze într-un termen mai scurt în business analytics și data analytics pentru a implementa activități specifice de exploatare a datelor în scopul creșterii eficienței în cadrul unei companii. Participanții vor dobândi competențe specifice pentru a duce la bun sfârșit activități de colectare, prelucrare și interpretare a datelor, care presupun atât îmbunătățirea competențelor deja existente, cât și dobândirea de noi aptitudini și competențe în domeniul propus.

Retail jobs

Citește și: Studenții de la Universitatea Româno-Americană vor avea la master cursuri de „advanced analytics” și „data science”

Programul este organizat pe trei niveluri de studiu, care vor asigura: acumularea de cunoștințe, aptitudini și deprinderi de inițiere în domeniu, înțelegerea conceptelor de bază, dezvoltarea abilităților de analiză și vizualizare a datelor din diverse surse, înțelegerea metodelor de predicție și modelare a datelor, precum și abordarea informațiilor ascunse în datele nestructurate. Conținutul cursurilor este structurat ținând cont de cerințe din lumea reală, privind pregătirea de profesioniști înalt specializați, capabili să preia conducerea proiectelor complexe de analiză de date, din perspectivă managerială.

Sursa foto: Facebook / Universitatea Politehnica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri