Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a prezentat o serie de date cu privire la rezultatele înregistrate la Bacalaureat. Conform acestuia, 162 de candidați au obținut media zece.

Rata de promovare la nivel național a fost de 73,3%. Au dat probele puțin peste 126.000 de candidați, dintre care peste 89.000 au promovat. La nivel de județe, pe primul loc s-a aflat Cluj cu 85,1%, Iași 81,7%, Galați 81,6%. Brăila 81,3% în timp ce Bucureștiul a avut o rată de promovare 77,4%.

"Aş vrea să încep prin a felicita toţi cei 89.000 de candidaţi reuşiţi la examenul de Bacalaureat în această sesiune, înainte de contestaţie. Anul trecut am avut 86.000 de candidaţi reuşiţi, cu aproape 3.000 mai puţini. Mai exact 2.928, deşi anul trecut au fost mai mulţi candidaţi înscrişi cu 7.211. Rata de promovare este de 73,3% promoţie curentă şi promoţii anterioare. Este cel mai ridicat nivel de promovare judecând după anii începând cu 2013, în ultimii zece ani, înainte de contestaţii", a spus Cîmpeanu.

Rezultatele vor fi publicate pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, AICI, numele candidaților fiind anonimizate, la fel ca în 2021. Absolvenții de liceu care sunt nemulțumiți de notele obținute pot face contestații între orele 12:00 și 18:00, urmând ca rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, să fie publicate pe 1 iulie.

”Cu cea mai scăzută rată de promovare sunt județul Ilfov, 47%, în creștere cu aproape 6% față de anul trecut, județul Giurgiu cu 55% și Călărași cu 53%. Toate aceste trei județe au un număr de circa 1.000 de candidați, în timp ce la București vorbim de 15.000 de candidați sau 4.000 în Cluj”, a precizat ministrul Educației.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri