MindHub, rețeaua internațională de școli de cursuri de programare pentru copii și adolescenți, anunță reînceperea Școlii de Vară în centrele sale din România. Cu ajutorul tehnologiei, copiii pot descoperi lumea roboticii în cadrul unor workshop-uri de artă și creativitate, de programare și explorare a naturii.

Pe întreaga perioadă a verii (iulie-august), părinții interesați pot opta pentru tabere organizate de centrele MindHub din București (3 centre), Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Baia Mare, Constanța și Arad. Taberele, adresate copiilor cu vârste între 6 și 11 ani, cuprind module axate pe diverse tematici, ce se pot derula, la alegere, timp de una, două, trei sau patru săptămâni.

Costurile taberelor MindHub variază în funcție de perioadă, de tematică sau de centrul ales. Acestea pornesc de la 300 de lei (tarif pentru o săptămână/participant) și pot ajunge la 1.360 lei (tarif pentru 4 săptămâni/participant) pentru programele ce se derulează timp de jumătate de zi, în timp ce programele complete, de o zi întreagă, au prețuri care variază între 700 lei (o săptămână/participant) și 3.100 lei (4 săptămâni/participant). Grupele cuprind 6-8 copii/atelier, în funcție de tematică și de vârsta participanților.

Lista completă a centrelor și a opțiunilor poate fi consultată aici.

Programare, sport și activități în natură

Școala de Vară cuprinde programe (zilnice sau pentru jumătate de zi, la alegere) concepute să se desfășoare săptămânal, de luni până vineri, între 8.30. și 18.30 (în funcție de modul), ce au la bază cursuri de programare organizate cu ajutorul jocurilor și roboților, dar și laboratoare de artă și creativitate, de explorare a naturii, planetelor și corpului uman – toate adaptate în funcție de vârstele cursanților.
La finalul atelierelor de programare, copiii pot face mișcare în aer liber practicând sporturi precum fotbalul, baschetul sau tenisul. În plus, de anul acesta vor fi introduse și cursuri de dans.

În fiecare săptămână sunt organizate ieșiri în aer liber, în funcție de tematica acelei săptămâni. La Constanța, spre exemplu, centrul MindHub organizează ateliere la malul mării. Începând de anul acesta, școala de vară MindHub va cuprinde un număr sporit de proiecte de codare, care-i vor familiariza pe cei mici cu principiile de bază ale programării.

Peste 1100 de copii au participat la taberele școlii de vară MindHub din România în 2021, în vreme ce anul acesta numărul celor înscriși va fi de peste 2000 de participanți.

Citește și: Idei de afaceri la cheie, powered by Wall-Street: Cu câți bani deschizi o școală de programare MindHub pentru copii

Învățare prin joacă

Fascinația copiilor pentru jocuri de construcție se poate transforma într-o pasiune cu multe beneficii pentru tot restul vieții. Părinții pot exploata cu succes nevoia de a crea și explora a copiilor lor pentru a-i atrage spre cursurile de programare și robotică. Aici, în grupuri mici, prin joc, copiii își dezvoltă aptitudini tehnice esențiale pentru job-urile viitorului, în care programarea și manipularea roboților vor fi la mare căutare.

E un tip de socializare foarte prețios, în care copii de numai 6-7 ani învață să colaboreze și să împărtășească ceea ce știu. Spre deosebire de orele de la școală, concentrarea e maximă pe tot parcursul sesiunii și e complet voluntară. În timp, acest antrenament al răbdării și concentrării îi va ajuta să aibă o capacitate tot mai mare de a se concentra asupra sarcinilor mai complexe, inclusiv la școală.

Sursa foto: MindHub

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri