MindHub, rețeaua internațională de școli de cursuri de programare pentru copii și adolescenți, anunță reînceperea Școlii de Vară în centrele sale din România. Cu ajutorul tehnologiei, copiii pot descoperi lumea roboticii în cadrul unor workshop-uri de artă și creativitate, de programare și explorare a naturii.

Pe întreaga perioadă a verii (iulie-august), părinții interesați pot opta pentru tabere organizate de centrele MindHub din București (3 centre), Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Baia Mare, Constanța și Arad. Taberele, adresate copiilor cu vârste între 6 și 11 ani, cuprind module axate pe diverse tematici, ce se pot derula, la alegere, timp de una, două, trei sau patru săptămâni.

Costurile taberelor MindHub variază în funcție de perioadă, de tematică sau de centrul ales. Acestea pornesc de la 300 de lei (tarif pentru o săptămână/participant) și pot ajunge la 1.360 lei (tarif pentru 4 săptămâni/participant) pentru programele ce se derulează timp de jumătate de zi, în timp ce programele complete, de o zi întreagă, au prețuri care variază între 700 lei (o săptămână/participant) și 3.100 lei (4 săptămâni/participant). Grupele cuprind 6-8 copii/atelier, în funcție de tematică și de vârsta participanților.

Retail jobs

Lista completă a centrelor și a opțiunilor poate fi consultată aici.

Programare, sport și activități în natură

Școala de Vară cuprinde programe (zilnice sau pentru jumătate de zi, la alegere) concepute să se desfășoare săptămânal, de luni până vineri, între 8.30. și 18.30 (în funcție de modul), ce au la bază cursuri de programare organizate cu ajutorul jocurilor și roboților, dar și laboratoare de artă și creativitate, de explorare a naturii, planetelor și corpului uman – toate adaptate în funcție de vârstele cursanților.
La finalul atelierelor de programare, copiii pot face mișcare în aer liber practicând sporturi precum fotbalul, baschetul sau tenisul. În plus, de anul acesta vor fi introduse și cursuri de dans.

În fiecare săptămână sunt organizate ieșiri în aer liber, în funcție de tematica acelei săptămâni. La Constanța, spre exemplu, centrul MindHub organizează ateliere la malul mării. Începând de anul acesta, școala de vară MindHub va cuprinde un număr sporit de proiecte de codare, care-i vor familiariza pe cei mici cu principiile de bază ale programării.

Citeste si:
Avansul tehnologic din ultimii 2 ani a fost cel mai accelerat din...
Avansul tehnologic din...

Peste 1100 de copii au participat la taberele școlii de vară MindHub din România în 2021, în vreme ce anul acesta numărul celor înscriși va fi de peste 2000 de participanți.

Citește și: Idei de afaceri la cheie, powered by Wall-Street: Cu câți bani deschizi o școală de programare MindHub pentru copii

Învățare prin joacă

Fascinația copiilor pentru jocuri de construcție se poate transforma într-o pasiune cu multe beneficii pentru tot restul vieții. Părinții pot exploata cu succes nevoia de a crea și explora a copiilor lor pentru a-i atrage spre cursurile de programare și robotică. Aici, în grupuri mici, prin joc, copiii își dezvoltă aptitudini tehnice esențiale pentru job-urile viitorului, în care programarea și manipularea roboților vor fi la mare căutare.

E un tip de socializare foarte prețios, în care copii de numai 6-7 ani învață să colaboreze și să împărtășească ceea ce știu. Spre deosebire de orele de la școală, concentrarea e maximă pe tot parcursul sesiunii și e complet voluntară. În timp, acest antrenament al răbdării și concentrării îi va ajuta să aibă o capacitate tot mai mare de a se concentra asupra sarcinilor mai complexe, inclusiv la școală.

Citeste si:
3 recomandări de la experți pentru cei care vor să devină IT-iști
3 recomandări de la experți...

Sursa foto: MindHub

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri