Un profesor din Suceava a supus atenției publice o propunere mai puțin obișnuită. Acesta a lansat în cadrul unei conferințe în care a fost prezent și Sorin Cîmpeanu, propunerea ca absolvenții de liceu să facă armată timp de 3-4 luni, până să meargă la facultate.

Radu Pentiuc, profesor la Universitatea din Suceava a propus ideea ca tinerii să urmeze stagiu militar în cadrul dezbaterilor naţionale privind proiectele de legi ale educaţiei – Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior, scrie G4Media.

„Ar fi foarte interesant dacă băieţii noştri ar face trei, patru luni de armată. Eu sunt convins că, pentru naţiunea noastră, ar fi un pas imens. Ei vor şti igienă – ca să nu fiu mai direct – administraţie, ierarhie, un program cu trezire la 6-7 dimineaţa, în aşa fel încât să le fie mai uşor să ajungă la cursuri când sunt studenţi”, a spus profesorul din Suceava.

Reprezentanții Ministerului Educației, prezenți la evenimentul de la Brașov au transmis că reintroducerea stagiului militar pentru tinerii din România este o problemă serioasă, însă nu se află în componența acestei instituții.

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri