UPDATE 17:18 - Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Ligia Deca a fost numită în funcţia de ministru al Educaţiei. De asemenea, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea Ligiei Deca din funcţia de consilier prezidenţial.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru al Educaţiei va avea loc, luni, la ora 18,00 la Palatul Cotroceni, notează Agerpres.

Știrea inițială

Consilierul prezidențial Ligia Deca a fost votată luni de conducerea PNL ca propunere pentru Ministerul Educației, potrivit surselor G4Media. Singurii liberali care s-au abținut la vot sunt Florin Cîțu și Florin Roman.

Liderii PNL s-au reunit luni în ședința Biroului Politic Național (BMP) pentru a propune un ministru al Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu, forțată de premierul Nicolae Ciucă după scandalul de plagiat.

În BPN au fost 61 de voturi pentru Ligia Deca și două abțineri.

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Ligia Deca, născută în 1982, este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012), potrivit CV-ului publicat pe site-ul Administrației prezidențiale.

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial, scrie Hotnews.ro.

Sursa foto: Facebook / Ligia Deca

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri