Șase copii de la o școală din comuna Dobroești, județul Ilfov, au ajuns la spital cu afecțiuni ale ochilor și pielii, din cauza unei lămpi cu ultraviolete. Poliția a deschis dosar penal.

Poliţiştii au deschis dosar de urmărire penală pentru vătămare corporală din culpă în contextul în care şase elevi de clasa a doua din localitatea Dobroeşti au ajuns la spital, după ce învăţătoarea a pus în funcţiune în sala de cursuri o lampă cu ultraviolete, a informat, marţi, IPJ Ilfov, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, poliţiştii oraşului Pantelimon s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 24 noiembrie, în intervalul orar 8,30 - 12,00, o învăţătoare din cadrul unei unităţi de învăţământ din localitatea Dobroeşti, în timp ce preda unor elevi din clasa a doua, a pus în funcţiune o lampă cu ultraviolete, context în care şase elevi s-au prezentat la diferite unităţi spitaliceşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Potrivit secretarul de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, citat de Euronews România, 6 dintre cei 27 de copii din clasa respectivă au prezentat simptome specifice conjunctivitei și arsuri ușoare. ”Este evident că e vorba de o neglijență, nu putem discuta aici de o intenție. Doamna învățător a pornit acea lampă fără să-și amintească faptul că a fost instruită cu privire la utilizarea acesteia. Pe 2 septembrie a avut loc și un instructaj de protecția muncii în care au semnat toate cadrele didactice”, a declarat oficialul.

”Copiii mi-au spus că nu văd să scrie, că erau niște neoane arse și mi-au spus că nu văd să scrie. Eu am băgat-o atunci în priză, pentru că am vrut să le fac un bine copilașilor, da? Nu m-am gândit niciodată că le fac vreun rău”, a explicat învățătoare, înregistrată cu camera ascunsă de Euronews România.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri