Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, anunță lansarea cererii de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției– Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme, parte a Planului Național de Redresare și Reziliență, conform unui comunicat transmis de minister.

Scopul acestui apel este de a sprijini IMM-urile din România să își recalifice forța de muncă în domeniile tehnice cheie (programare/coding, data analytics, cyber-security, computer-assisted design, additive manufacturing). Obiectivele principale ale proiectului vizează, atât creșterea competitivității forței de muncă, cât și a firmelor. Ajutorul acordat sub forma de participare la programele de perfecționare sau recalificare a angajaților per IMM este de maxim 17.000 euro.

IMM-urile interesate se vor înscrie pe platforma disponibilă la următorul link: https://proiecte.pnrr.gov.ro, în cadrul căreia vor depune solicitările de sprijin, pentru a beneficia de ajutorul prevăzut de schema de ajutor pentru perfecționarea/recalificarea angajaților din societăți. Înregistrarea și transmiterea solicitărilor de sprijin se va putea face începând cu data de 24.02.2023, ora 09:00, pe platforma PNRR.

Calendarul orientativ al apelului:

Publicare anunț de lansare depunere solicitări de sprijin –> 21 februarie 2023;
Data limita de depunere solicitări de sprijin –> 29 decembrie 2023, ora 17.00;
Finalizare proces de evaluare, selecție și contractare –> 29 martie 2024;
Formare / perfecționare angajați IMM-uri selectate –> Trim. I / 2024 – Trim. IV / 2025

Metodologia proiectului poate fi accesată AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri