Studiul PIMLICO (Promoting, Implementing, Mapping Language and Intercultural Communication Strategies in Organisations and Companies), efectuat în 20 de state membre ale UE, subliniază creșterea cu 10-25% a vanzarilor în cazul companiilor care au o strategie coerentă privind limbile străine.

“Companiile care investesc în cursurile de limbi străine pentru angajaţi vin din domenii precum IT, telecomunicaţii, banking, asigurări, pharma, FMCG, transporturi sau logistică.”, a explicat Aura Icodin, fondator şi CEO al Centrului de Limbi Străine A_BEST. “Apartenența la o lume globală de business prin limbile străine este, de altfel, misiunea A_ BEST pentru companiile din România, de peste 14 ani.”, a mai precizat aceasta.

Trăim într-un cadru al multilingvismului și multiculturalismului. În această eră a globalizării, engleza este lingua franca a umanității. Cunoașterea limbii engleze nu mai este de multă vreme doar o opțiune, ci reprezintă o necesitate. “Companiile investesc de la 1.500 de euro până la 25.000 - 30.000 de euro în cursurile de perfecționare a limbii engleze, pentru angajaţii lor”, a declarat Aura Icodin. “Rămân în continuare în topul preferințelor clienților noștri corporate engleza, franceza și germana. În general, o oră didactică de curs corporate porneşte de la aproximativ 200 de lei şi poate ajunge la 300-350 de lei, în funcţie de tipul şi coordonatele proiectului, limba străină ţintă, cotată ca fiind mai scumpă sau nu, pe piaţă; tipul cursurilor - cursuri deschise/ cursuri corporate, personalizate, la cerere; limbajul vizat - limbaj general/ de afaceri/ specializat; cursuri cu orar standard/ cursuri intensive etc”, a completat aceasta.

Centrul de Limbi Străine A_BEST a fost creat special pentru experiența profesionistă și plăcută în comunicare atât a angajaților, cât și a angajatorilor. Metoda de predare utilizată de trainerii A_BEST este CLT (Communicative Language Teaching). În predarea cursurilor de limbi străine pentru persoanele adulte, se adoptă o abordare comunicativă, scopul fiind dezvoltarea abilităţilor cursanţilor de a folosi cu succes cunoştinţele acumulate, în diverse contexte sociale, formale sau informale. Se pune accentul pe fluenţa studenţilor, sesiunile de training bazându-se pe comunicare: discuţii, dezbateri, jocuri lingvistice, jocuri de rol etc. Este încurajată interactivitatea, trainerul jucând în special rolul de facilitator al activităţilor de învăţare.

Cursurile corporate de limbi străine A_BEST pun la dispoziție cursanților platforme user-friendly, astfel încât aceștia să fie cât mai confortabili și conectați la realitatea actuală în procesul de învățare. Totodată, echipa de traineri A_BEST utilizează cele mai recente resurse din piață, pentru ca investiția de timp și bani să fie valorificată la maximum.
“În relaţia cu clienţii, noi la Centrul de Limbi Străine A_BEST suntem în permanenţă preocupați să le punem la dispoziţie pachete de servicii lingvistice menite să valorifice într-o foarte mare măsură bugetele existente pe aceste segmente, contribuind astfel la optimizarea costurilor. Totodată, oferim permanent clienților noștri corporate consultanță în ceea ce priveşte Strategia de Management Lingvistic, aceasta reprezentând un pachet de măsuri şi tehnici pentru a evita barierele lingvistice şi culturale pe pieţe străine noi sau în expansiune”, mai precizează Aura Icodin.

Despre Centrul de Limbi Străine A_BEST

A_BEST a fost înfiinţat în 2008 şi este unul dintre centrele independente de top din România, pentru învățarea limbilor străine de către români și expatriați. A_BEST oferă servicii lingvistice complete, la standarde internaţionale: cursuri de limbi străine – limbaj general/ de afaceri/ specializat, open/ corporate; cursuri de limba română pentru expaţi; cursuri de limbi străine pentru copii; testări cu recunoaștere internațională; traduceri; audit lingvistic; evenimente dedicate mediului academic.
Cu un portofoliu de peste 15 limbi străine, trei acreditări internaționale și una națională, Centrul de Limbi Străine A_BEST a avut, din 2008 până în prezent, peste 400 de clienți persoane juridice (companii multinaționale sau naționale, din domenii diverse precum: FMCG, retail, logistică, banking, PHARMA, transporturi, banking, IT&C, TELECOM, asigurări, turism etc).

Sursa foto: Centrul de Limbi Străine A_BEST

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri