China a inaugurat recent Seniors University of China (SUC), o universitate destinată exclusiv persoanelor de peste 50 de ani şi care are ca obiectiv "promovarea formării permanente" a populaţiei chineze, care se confruntă cu o îmbătrânire rapidă, relatează Agerpres.

La inaugurare, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, a participat ministrul Educaţiei, Huai Jinpeng, care a declarat că ţara sa "va avansa în construcţia unei societăţi bazate pe învăţare şi va oferi persoanelor în vârstă oportunităţi de dezvoltare a propriilor iniţiative şi studii", informează agenţia Xinhua.

În jurul anului 2035, în China vor fi peste 400 de milioane de persoane de peste 60 de ani, reprezentând peste 30% din populaţie.

Autorităţile au avertizat că îmbătrânirea populaţiei creează numeroase provocări în ce priveşte furnizarea de servicii publice şi sustenabilitatea securităţii sociale.

Sub coordonarea SUC, care va oferi cursuri cu prezenţă şi online pentru toată ţara începând din această primăvară, a fost creată o platformă de educaţie pentru seniori, cu 407.000 cursuri şi un total de 3,9 milioane de minute de conţinut didactic.

"China cere universităţilor şi centrelor de formare să ofere cursuri specializate pentru seniori", a declarat ministrul, adăugând că ţara sa "încurajează şcolile primare şi secundare să sprijine aceste proiecte prin împrumutul bazelor sportive şi culturale de care dispun".

Faţă de finalul lui 2021, China a înregistrat în 2022 o scădere a populaţiei cu 850.000, numărul total de locuitori fiind, la sfârşitul anului, 1.411.750.000.

Experţii internaţionali au prognozat că ţara vecină, India, cu o populaţie de circa 1,38 miliarde de locuitori în prezent, va depăşi China într-un viitor apropiat şi va deveni ţara cea mai populată de pe planetă.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri