HR Club, asociația profesioniștilor în resurse umane din România, a lansat o platforma Joblandia prin care tinerii liceeni din întreaga țară pot avea acces mai usor la o experiență practică în companii, în cadrul Săptămânii Altfel. Platforma a fost dezvoltată de Jobful, un start-up de tehnologie care a parcurs acceleratorul InnovX BCR.

Astfel, cu ajutorul platformei, HR Club inițiază programul Săptămâna Joblandia pentru liceeni, un program național, cu peste 50 de locații disponibile din București, Cluj, Iași, Constanta, Giurgiu, Alba-Iulia, Ploiești, Timișoara, Brașov, Tg. Mures, Covasna, Lugoj, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc, Roman, Pitești, Salonta, Satu Mare. Companiile care s-au înscris până în prezent în platformă sunt din banking, servicii de mobilitate, resurse umane, producție alimentară, retail, industria de automobile, petrol și gaze, asigurări, servicii profesionale, industria de electrocasnice, industria de înfrumusețare.

Companiile și liceele se pot înscrie gratuit în platforma Săptămâna Joblandia pe www.joblandia.ro. Proiectul se va încheia pe 15 iunie 2023. BCR este partener strategic.

“Joblandia a fost creată de la zero într-un incubator de strategie, împreună cu membrii boardului HR Club. Pentru prima dată în România, am creat o platforma online de matching între licee și acele companii care doresc să primească tineri în practică în Săptămâna Altfel. Companiile sunt invitate să se înscrie pe platforma Joblandia și să-și afișeze un calendar de zile disponibile pentru practică. Liceele optează pentru mixul cel mai potrivit de vizite în companii. Aceste vizite, live, nu vor fi niște clasice tururi ghidate, ci experiente interactive și stimulative: cu studii de caz, exerciții tip treasure-hunt și întâlniri inspiraționale. Cu Joblandia, sperăm să schimbăm modul în care se face practică în liceele din România, dar și să aducem companiile mai aproape de tineri, de ce este relevant pentru ei”, scrie Andreea Voinea, președinte HR Club și HR Director BCR.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri