Au mai rămas doar câteva zile în care managerii aflați la început de drum se pot înscrie în programul de formare Leaders Challenge dezvoltat de Fundația Leaders.

Leaders Challenge este un parcurs educațional complet și practic adresat managerilor cu 1-5 ani experiență, menit să ofere acestora toate instrumentele și resursele necesare pentru a conduce echipe într-un mod conștient și prezent, axat pe obiective și performanță, dar și pe dezvoltarea individuală și colectivă a membrilor echipei.

Am stat de vorbă cu Mădălina Vîntu Popa, unul din trainerii acestui program, despre ce înseamnă educarea competențelor de leadership prin învățare experiențială și despre beneficiile programului Leaders Challenge.

Ce condiții trebuie să îndeplinești, ca manager, pentru a îți putea dezvolta competențe de leadership?

Leadershipul individual și de echipă sunt două abilități care pot fi educate, dezvoltate și rafinate. O condiție necesară pentru dezvoltare este să te cunoști pe tine, să îți cunoști unghiurile moarte, adică să știi ce nu știi cu adevărat despre tine - acele zone în care acționezi din reflex, din automatism și în direcția cărora te îndrepți, arareori conștient.

Adesea, aceste zone sunt sursa stagnării. Ca să le afli, ai nevoie de conectare, de oglindire, de altă subiectivitate decât a ta (obiectivitate ar fi prea mult spus!), de intenție și deschidere în relație cu alții, oameni sau animale. Da! - animalele pot fi ghizi incredibili în autocunoaștere, datorită capacității lor de a ne reflecta emoțiile și intențiile. Aceste interacțiuni te pot ajuta să aduci la lumină cele mai mari resurse interioare de creștere pe care probabil că nu le utilizezi în acest moment.

Există și o serie de precondiții care măresc impactul acestor interacțiuni: încrederea (ta în tine, în ceilalți și reciprocă), scopul (comun al) interacțiunii, ghidajul competent, siguranța emoțională*, disconfortul pe care ești dispus să îl suporți, miza ta în ceea ce privește identitatea ta și solicitarea unor acțiuni într-un cadru de timp dat.

Greu de găsit condițiile perfecte pentru a scoate la iveală aurul din tine. Ca în poveștile mitologice, eroul trebuie să treacă printr-o serie de întâmplări și situații în care ia decizii care îi schimbă destinul. Pentru că acțiunea sau decizia de a face dă naștere unui val de energie care te poate purta spre tărâmul succesului (așa cum îl definesti tu pentru tine).

Cum te ajută concret programul Leaders Challenge să îți dezvolți aceste competențe?

Leaders Challenge este un spațiu de auto-dezvoltare ghidată de specialiști, o serie de experiențe care îți oferă provocările necesare pentru a scoate la suprafață zonele tale de putere nefolosită și instrumente practice pe care să le folosești în mod conștient. Programul vine cu o abordare integrată: minte, corp și emoții, astfel încât eforturile tale să te conducă spre succes, fără să fie nevoie să treci prin purgatoriul numit “burnout”.

Și nu, teoria, cartea și paginile de powerpoint nu sunt suficiente, pentru simplul motiv că a ști nu este egal cu a face. Ai nevoie de practică într-un mediu controlat. Imaginează-ți o întâlnire cu un cal-profesor: cum ar fi să înveți de la el managementul comunicării și al schimbării sau gestionarea relației leader - follower? Vei descoperi că nu există neutralitate în leadership și că emoțiile care însoțesc schimbarea pot fi valorificate.

Ai să mă întrebi poate de ce să îți bați capul cu un program care presupune activități intense, un calendar bine stabilit și oarecum încărcat, plus un buget pe măsură, când totuși te-ai descurcat bine mersi și fără până în acest punct al vieții tale.

Un bun motiv ar fi acela că te placi și vrei să îți folosești tot potențialul de care dispui în anii tăi activi profesional. Nu e o scurtătură, dar e un fel de autostradă, iar una dintre benzi e dedicată abilității de a cultiva și talentele altora, nu doar pe ale tale.

Trei motive pentru care managerii ar alege programul de formare Leaders Challenge.

Pentru că e adaptat la realitățile României, pentru că integrează experiențe unice – vezi modulul HorseTouch, modulul de coordonare pe velier sau cel de teatru pe scena Teatrului Național din București, dar și expertize și cunoștințe internaționale. Pentru că nu doar promitem, ci și livrăm dezvoltare personală și profesională accelerată.

Detalii despre program și înscrieri

Prima ediție a programului Leaders Challenge se va desfășura în perioada 22 aprilie – 11 septembrie 2023, timp în care 16 tineri manageri vor trece prin 4 module care îi vor ajuta să integreze competențe de leadership esențiale pentru liderii la început de drum: stabilirea obiectivelor de echipă, delegarea, gândirea strategică, formarea oamenilor, comunicare, managementul schimbării, managementul succesiunii.

Înscrierile în program se desfășoară până pe data de 3 aprilie 2023.

Mai multe informații despre procesul de selecție și curriculum-ul propus sunt disponibile pe: https://leaders.ro/challenge/.

*Siguranța fizică trebuie sa fie sine qua non.

Sursa foto: Leaders

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri