Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a anunțat care vor fi noile programe de master din cadrul Academiei de Studii Economice. Noile programe vor viza moneda electronică, dar și efectul încălzirii climatice pentru economie.

Acesta a declarat, în cadrul conferinței „Navigând printre crize suprapuse”, că noile programe de master se vor implementa treptat. Isărescu urmărește ca ASE să ofere o pregătire mai solidă a următorilor economiști care își doresc un scaun în Consiliul de Administrație al BNR.

„În urmă cu un an eram aici să vă prezint planurile ambițioase împreună cu ASE. Noul program de master, care a debutat anul trecut, s-a orientat pe activitatea băncilor centrale. BNR a susținut activitatea de cercetare în domeniul financiar prin publicarea unor volume care cuprind temele de interes ale politicii monetare și macroeconomiei. Noile programe vor viza moneda digitală și efectele încălzirii climatice asupra economiei”, a declarat Mugur Isărescu.

Noile programe axate pe băncile centale s-au implementat deja la ASE

Educaţia în domeniul economico-financiar a ocupat constant un loc fruntaş pe agenda de priorităţi şi obiective de importanţă strategică ale Băncii Naţionale a României (BNR), a guvernatorul Băncii Centrale.

„Protocolul semnat între BNR şi ASE reprezintă o nouă etapă în strategia Băncii Naţionale a României de a contribui la pregătirea noilor generaţii de economişti la standarde şi cerinţe internaţionale şi pentru impulsionarea activităţii de cercetare în domeniul monetar-bancar. Protocolul prevede organizarea în parteneriat a unui program de masterat cu specializare în activitatea băncilor centrale în cadrul Facultăţii de Finanţe, Asigurare, Bănci şi Burse de Valori din ASE”, a declarat acesta la implementarea programului, în urmă cu un an, conform Agerpres.

Acesta a menţionat că, în 2021, un număr de 80.000 de elevi şi studenţi au interacţionat cu specialişti BNR în cadrul activităţilor educaţionale derulate de instituţie.

Sursa foto: LCV Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri