Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează admiterea la licență și la master pentru anul universitar 2023 -2024. La unele dintre facultăți poți intra pe baza mediei de la Bacalaureat.

Admitere SNSPA 2023. Când sunt înscrierile pentru licență și master

SNSPA are patru facultăți: Facultatea de Științe Politice, Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și Facultatea de Management. Admiterea 2023 la programele de studii universitare de licență organizate de Facultatea de Administrație Publică, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și Facultatea de Management din cadrul SNSPA se realizează pe baza mediei examenului de Bacalaureat.

Absolvenții de liceu care vor să dea admitere la SNSPA se pot înscrie în perioada 7-14 iulie 2023. Această perioadă este valabilă pentru toate facultățile din cadrul SNSPA.

Calendar admitere SNSPA, sesiunea iulie 2023

Facultatea de Administraţie Publică

  1. Înscrieri online: 7 – 14 iulie 2023, ora 14:00
  2. Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 18 iulie 2023
  3. Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 19 – 21 iulie 2023

Facultatea de Comunicare și Relații Publice

  1. Înscrieri online: 7 – 14 iulie 2023, ora 14:00
  2. Afișarea rezultatelor în urma evaluării probei de competență lingvistică pentru programul de studii Comunicare și Media Emergente/Communication and Emerging Media (IF): 15 iulie 2023
  3. Depunerea contestațiilor la probă de competență lingvistică: 16 iulie 2023
  4. Afișarea rezultatelor contestațiilor la proba de competență lingvistică: 17 iulie 2023
  5. Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 18 iulie 2023
  6. Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 19 – 21 iulie 2023

Facultatea de Management

  1. Înscrieri online: 7 – 14 iulie 2023, ora 14:00
  2. Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 18 iulie 2023
  3. Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 19 – 21 iulie 2023

Facultatea de Ştiinţe Politice

Absolvenții de liceu care vor să dea admitere la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA vor da un test online. Prima sesiune de pretestare a avut loc pe 20 aprilie, iar a doua este programată să se desfășoare după următorul calendar:

  1. Înscrieri online, pe admitere.politice.ro: 8 mai – 2 iulie 2023
  2. Pretestare (test online): 10 iulie 2023
  3. Afișare rezultate: 10 iulie 2023
  4. Perioadă de încărcare a dovezii promovării examenului de Bacalaureat (diploma/adeverintă/medii de bacalaureat): 7 – 14 iulie 2023, ora 14:00
  5. Afișarea rezultatelor finale (candidați admiși pe locurile alocate de la buget, taxă, listă de așteptare): 18 iulie 2023
  6. Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi: 19 – 21 iulie 2023

Numărul total de locuri, buget și taxă pentru admiterea în 2023:

  • specializarea Sociologie, 50 locuri;
  • specializarea Psihologie, 50 locuri;
  • specializarea Relații internaționale și studii europene, 150 locuri;
  • specializarea Științe Politice, 200 locuri.

Sunt scutiți de plata taxei de înscriere, o singură dată, următorii candidați:

  • copiii orfani;
  • tinerii proveniți din casele de copii sau din plasament familial;
  • copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate.

Admitere SNSPA. Câți bani plătești dacă intri la taxă și câte locuri sunt la buget

Taxa anuală de școlarizare pentru studiile universitare de licență de la SNSPA este de minimum 2.200 de lei, cu mențiunea că decanatele vor avea politici speciale pt. a II-a specializare în SNSPA, precum și în stabilirea taxei anuale de școlarizare, stipulate în contractul de școlarizare.

admitere snspa 2023Sursa foto: Facebook / Școala Naţională de Studii Politice și Administrative

Taxele pot fi achitate în cont bancar, prin ordin de plată în contul facultăţii. Modalitățile complete de plată pot fi consultate AICI.

Plata pentru înscrierea la procesul de admitere este de 80 de lei. Reprezentanții SNSPA preciează că „prin achitarea taxei de înscriere, se consideră că toți candidații au fost informați, au înțeles și au acceptat că plățile efectuate pentru a se înscrie în cadrul sesiunii de admitere de la SNSPA sunt nereturnabile”.

*Reprezentanții SNSPA au transmis pe pagina oficială că repartizarea locurilor la buget pentru admiterea 2023 va fi publicată după primirea acestora de la Ministerul Educației. Vom reactualiza articolul când vor apărea informații noi legate de numărul de locuri la buget scoase la concurs pentru sesiunea iulie 2023.

La admiterea din 2022, numărul locurilor scoase la concurs au fost următoarele:

Studii universitare de licenţă | Sesiunea 2022

  1. Facultatea de Administrație Publică: 232 de locuri la buget
  2. Facultatea de Comunicare și Relații Publice: 261 de locuri la buget
  3. Facultatea de Management: 81 de locuri la buget
  4. Facultatea de Științe Politice: 216 locuri la buget

Admitere SNSPA. Calendar înscriere master

În perioada 10-21 iulie 2023, absolvenții de licență se pot scrie la programele de masterat. SNSPA are 58 de programe de masterat, în domenii precum: științe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relații internaționale și studii europene şi management. Condițiile de admitere sunt stabilite în funcție de domeniul fiecărui masterat și presupun o singură probă de concurs, încărcată în contul de candidat, realizată conform condițiilor specifice, afișate pe website-urile fiecărei structuri academice din SNSPA.

Concursul de admitere la masterat cuprinde două etape: înscrierea online și admiterea.

Pentru a fi admiși la masteratele SNSPA la care s-au înscris, candidații vor încărcă în platforma de admitere online dovada promovării examenului de licență. După afișarea listelor cu toți candidații admiși pe locurile de la buget și taxă, fiecare candidat va confirma locul la programul de studii la care a fost admis și se va înmatricula, conform calendarului anunțat de fiecare facultate în parte.

Calendarul admiterii la cele 58 de programe de masterat organizate la SNSPA poate fi consultat pe website-ul admitere.snspa.ro.

Școala Naţională de Studii Politice și Administrative a fost înfiinţată în 1991, ca școală de guvernare și de pregătire a specialiștilor în domenii precum știinţe politice, sociologie, științe administrative, relaţii internaţionale, diplomație, studii europene, știinţe ale comunicării, psihologie, management, resurse umane.

Sursa foto: Facebook / Școala Națională de Studii Politice și Administrative SNSPA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri