În ultimii ani am observat cel mai bine care este impactul naturii asupra vieții noastre și cât de importantă este aceasta pentru sănătatea mediului în care locuim.
Biodiversitatea ne indică varietatea de organisme ce coabitează și depind astfel de prezența altor organisme pentru a-și desfășura activitatea, dar și gradul de integritate și sănătate al mediului.

Astfel, apar tot mai multe proiecte și idei ce își propun protejarea, promovarea și responsabilizarea oamenilor cu scopul de a conserva spațiile verzi, ce în zonele urbane sunt adevărați plămâni ai comunității.

Din dorința de a apropia tinerele generații de natură, de a transmite informații corecte și a atrage atenția către problemele cu care aceasta se confruntă, cu entuziasmul www.educatieprivata.ro și sprijinul Apa Nova, a apărut prima ediție a concursului Natura dintre Ape.

“Fiind un subiect sensibil pentru mine, mi-am dorit să pot să împărtășesc din pasiunea mea față de mediu. Este trist că odată cu trecerea timpului, ne înstrăinăm de natură, pierdem legătura cu noi și ne regăsim prinși în alte probleme cotidiene.

Îmi doresc ca prin acest proiect să reaprindem curiozitatea copiilor, să continue să își pună întrebări, să își dorească experiențe plastice în natură, prin care să ne reconectăm cu natura și să îi înțelegem tainele, noi fiind de altfel, simpli călători în aventura numită viață” – explică Radu Dragomirescu, managerul proiectului.

Oana Dimofte, fondatoare EducațiePrivată.ro:

“Avem o tânără generație preocupată cu adevărat de mediul înconjurător și de gestionarea schimbările climatice. Salutăm acest lucru și ne bucurăm că putem să îi oferim, împreună cu partenerii noștri, o competiție interesantă și cu recompense care să îi stimuleze și mai mult acest interes. Beneficiile reale aduse de această preocupare sunt pe termen lung și vor fi, de fapt, beneficii pentru întreaga societate”.

Concursul se va desfășura integral online, în cadrul platformei educaționale Brio.ro. Elevii vor putea participa gratuit, după ce se conectează la platformă prin intermediul unui cont individual. Înscrie-te acum!

Structurat în 2 etape, una preliminară și cea finală, ambele monitorizate video, concursul Natura dintre Ape lansează cursa pentru premii demne de tinerii aventurieri: vouchere cadou de la Emag în valoare de 2.000 și 1.000 de lei, pentru fiecare campion și vicecampion (de la fiecare clasă vor fi desemnați un campion și doi vicecampioni).

Premiați vor fi și profesorii cu cei mai mulți elevi înscriși în competiție, un premiu pentru ciclul primar și unul pentru cilul gimnazial, cât și profesorii ai căror elevi vor fi declarați campioni. Premiile pentru profesori vor fi tot vouchere emag în valoare de 900 de lei.

La finalul primei etape se vor califica în etapa finală, primii 15 participanți din cadrul fiecărei clase.

Calendarul evenimentului

  • Înscriere
    • Atenție! Înscrierile pot fi realizate până în data de 25 mai, ora 23:59.
  • Etapa 1 - 27 mai
  • Depunerea contestațiilor: 27 mai - 28 mai, ora 16:00
  • Etapa Finală - 10 iunie
  • Depunerea contestațiilor: 10-11 iunie, ora 16:00
    • Contestațiile se transmit către naturadintreape@brio.ro
    • Etapa de premiere va avea loc pe 17 iunie.
  • Bibliografia concursului poate fi consultată aici.

Înscrie-te gratuit acum!

Consiliul Științific

Natura dintre Ape este un concurs de biologie ce își propune să iasă din tiparele clasice ale competițiilor școlar, subiectul principal fiind biodiversitatea și efectele globalizării asupra naturii. În sprijinul nostru s-au alăturat experți și profesori pasionați de natură ce formează Consiliul științific pe care avem onoarea de a-i prezenta:

Oana VASILIU

Absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din București (promoția 2019) și doctorandă în cadrul Departamentului de Parazitologie și Boli Parazitare din cadrul aceleiași instituții. De 4 ani, predă lucrări practice la disciplinele Biologie Animală și Parazitologie, în limbile română și engleză.

De asemenea, lucrează la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice al Fundației Visul Luanei din anul 2016 (inițial ca asistent, apoi ca medic veterinar specialist). Principala activitate profesională este reprezentată de reabilitarea animalelor sălbatice rănite sau orfane din specii native, implicând cunoștințe despre ecologia, comportamentul și particularitățile biologice ale fiecărei specii (peste 100 de specii diferite în fiecare an). A realizat stagii de practică la centrele de reabilitare a faunei sălbatice “Green Balkans”, din Bulgaria (2016) și „Vale Wildlife” din UK (2019).

Rozalia Nicoleta STĂTESCU

Pasionată de natură încă din copilărie, am ales să-mi împărtășesc pasiunea cu elevii și să-i ajut să aplice cunștințele în viața de zi cu zi.
Profesor de biologie la Școala Gimnazială Nr. 80, sector 3.
Pe parcursul celor 14 ani, fără întrerupere, petrecuți la catedră, am fost preocupată de evoluția în carieră, am participat la numeroase cursuri de perfecționare și am am obținut, la timp, gradul didactic I.

"Am răspuns de fiecare dată provocărilor, am coordonat și m-am implicat în mai multe proiecte, am îndrumat studenții în practica pedagogică, cel mai ambițios și valoros proiect fiind acela de a redacta un manual de biologie, pentru clasa a V-a, alături de echipa Editurii Intuitext."

Ileana ANDREI

Absolventă a Facultății de biologie, grad didactic 1 din 2010.Profesor titular la Școala Gimnaziala Avram Iancu din 2001 pana în prezent, pasionată de biodiversitate și dorește să ofere elevilor experiențe veritabile în natură.

Cristina RUSU

Absolventă a Facultății de Psihologie, grad didactic I in 2006, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 80 Bucuresti, apropiată de natură, încearcă să le insufle această pasiune și elevilor.

Angela Georgiana CÎȘLARIU

Lector Universitar Dr. la Departamentul de Botanică și Microbiologie, Facultatea de Biologie, Universitatea din București, cu o bogată experiență în studiile asupra diversității și conservării plantelor și habitatelor - Licențiată în domeniul Știința Mediului și Masterat în domeniul Biologie – Biodiversitatea și Productivitatea și ecosistemelor.

În timpul studiilor de doctorat, a fost, de asemenea, membru în echipa de cercetare a unui proiect de tip POIM ce a vizat elaborarea Planurilor de Management pentru patru situri de Importanță Comunitară din România.

Ciprian Claudiu MÂNZU

Doctor în biologie, Șef de lucrări la Facultatea de Biologie, Universitatea Al. I. Cuza din Iasi. Botanist, expert în evaluarea și monitorizarea habitatelor, ecologie aplicată.
Andreea Cătălina DRĂGHICI

"Dintotdeauna am iubit natura, iar odată cu ea oamenii. Cu o facultate în biologie, un master în biochimie și biologie moleculară și un parcurs în cercetare la Muzeul Național de Istorie Naturală ’Grigore Antipa’, am militat mereu pentru o educație sănătoasă, unde în primul rând copii trebuie să fie fericiți pentru a putea vedea frumosul din cunoaștere. Activez ca voluntar la World Vision Romania, organizație care își dedică activitatea bunăstării copilului. Tot din dragoste pentru copii activez ca mentor în cadrul Kogaion Gifted Academy."

Emilia POPESCU

Profesor de biologie, gradul I didactic, la Colegiului Național ”Mihai Eminescu” București, în învățământ de 28 de ani. Pregătește elevii cu pasiune si are rezultate deosebite la concursurile naționale de biologie şi de prim ajutor. Are o experiență profesională bogată și este coordonator in proiecte extrașcolare naționale si ERASMUS.

Georgeta Manuela BULCEA

Absolventă a Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, cu specializarea Pedagogia învățământului primar şi preșcolar, plus un master în cadrul aceleași facultăți, specializarea Consiliere școlară și asistență psihopedagogică.

"Sunt profesor titular la Şcoala Gimnazială nr. 80, Bucureşti, cu grad didactic I, profesor metodist din anul 2019 și 15 ani vechime în învățământ. Sunt o persoană dedicată profesiei, fiind preocupată permanent de pregătirea de specialitate şi dornică de autoperfecționare."

Tatiana Ramona ROSTAȘ-COVALEV

Absolventă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar și a Universității Spiru Haret din București, Facultatea de Drept și Administrație Publică, specializarea Drept.

"Am gradul didactic II și 21 de ani vechime în învățământ, din care 19 ani în învățământul primar. În prezent, sunt profesor titular pe catedra de educație socială la Școala Gimnazială Nr. 80, iar din ianuarie 2022 ocup, prin concurs, și funcția de director al acestei școli.

Sunt o persoană dinamică, sociabilă, comunicativă, empatică, motivată și motivantă, orientată spre nou, îmi place să îmi depășesc limitele și să îi ajut și pe ceilalți să și le depășească."

Hai la concurs! Va fi mega-distractiv! Premiile te așteaptă!

Sursa foto: educatieprivata.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri