Ministerul Educației a făcut o serie de modificări privind evaluarea națională pentru o parte dintre elevi, după ce sindicatele au anunțat că testarea care trebuia să aibă loc zilele următoare nu se va desfășura din cauza grevei.

Sindicatele din Educaţie continuă marţi greva generală şi ameninţă că vor ieşi masiv în stradă, dacă Executivul nu vine cu propuneri care să soluţioneze problemele cu care aceştia se confruntă.

"Atenţionăm Guvernul României că, dacă în perioada imediat următoare nu se implică serios în soluţionarea problemelor care fac obiectul grevei generale din învăţământ şi nu vine cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat, salariaţii din educaţie sunt hotărâţi ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă", au transmis membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi cei ai Federaţiei Naţionale Sindicală "Alma Mater", conform Agerpres.ro.

Între timp, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 - 2023. Noul program este următorul:

NOU! CALENDARUL de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a (EN VI) - 2023 se modifică după cum urmează:

30 mai 2023: Limbă şi comunicare

31 mai 2023: Matematică şi Ştiinţe ale naturii

CALENDARUL de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a II-a (EN II) - 2023

9 mai 2023: Limba română & limba maternă (scris)

10 mai 2023: Limba română & limba maternă (citit)

11 mai 2023: Matematică

12 mai 2023: Limba română pentru minorităţile naționale (scris & citit)

CALENDARUL de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a IV-a (EN IV) - 2023

16 mai 2023: Limba română

17 mai 2023: Matematică

18 mai 2023: Limba maternă

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri