Reprezentanții sindicatelor din Educație au decis să refuze categoric oferta înaintată de Guvern pentru a renunța la proteste, considerând că nu au primit ceea ce-și doresc cu adevărat din partea statului.

Potrivit reprezentanților din sindicate, aceștia își doresc „venituri care să conteze la pensie nu vouchere”, iar protestele continuă în a 4-a zi de grevă generală, școlile rămânând închise.

Sindicaliştii din Educaţie au refuzat oferta Guvernului pentru încetarea grevei, a anunţat joi, în Piaţa Victoriei. preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, relatează Agerpres.

"Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect”, a subliniat Marius Nictor.

Acesta a făcut și un gest care aparent este simbolic, lăsând o carte care reprezintă esenţa proiectului România Educată.

„Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată", mai spus Nistor.

Ce a oferit Guvernul

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, anunțase că Executivul a decis să ofere, pentru luna iunie a acestui an, 1.000 de lei, o sumă forfetară, care va fi încărcată pe un card, pe modelul cardului pentru energie folosit pentru plata facturilor.

Pe acest card vor fi încărcate:

  • Suma forfetară de 1.000 lei pentru personalul didactic și didactic auxiliar, în luna iunie.
  • 1.500 lei pentru luna octombrie, din care 500 de lei sumă forfetară și 1.000 de lei, bani alocați pentru susținerea activității didactice

În ceea ce privește personalul nedidactic, pentru lunile iunie și octombrie, vor fi virate pe același tip de carduri, sumele de:

  • 500 de lei luna iunie
  • 500 de lei pentru luna octombrie

Pentru ambele cazuri, 150 este o sumă forfetară.

„În plus, pentru personalul nedidactic urmează să fie majorate veniturile până la maximum posibil, conform grilei de salarizare aferente personalului nedidactic din Legea nr. 153” a mai spus Dan Cărbunaru.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri