Ne regăsim într-un context în care stăm din ce în ce mai mult în interior. Fără să ne dăm seama, viața noastră s-a schimbat peste noapte. Suntem mai atenți la tot ce ne înconjoară și tot ce ne înconjoară a început să devină extrem de important. În afară de oamenii cu care ne însoțim în fiecare zi, ambientul în care ne trăim viața ne influențează din ce în ce mai mult.

Lumina este extrem de importantă. Mereu a fost. Iluminatul este o artă. Și ca orice obiect de artă, necesită un proces de creație, un context și evident, un creator.

Creațiile lui Tommaso Cristofaro, fondatorul brandului Cristofaroluce sunt elemente emblematice care fac mult mai mult decât să ilumineze pur și simplu spațiile. Având un caracter puternic, dau o notă de personalitate unică interiorului, răspunzând atât cerințelor de design, cât și cerințelor de utilitate ale celor care le folosesc.

Semnătura stilistică a lui Cristofaroluce constă în măiestria cu care frumusețea formală a lămpilor este asociată cu relația continuă și echilibrată dintre lumină și umbră. Rezultatul este o atmosferă primitoare și relaxantă, care hrănește sufletul celor care observă și trăiesc în acel spațiu.

Acesta este cazul lămpii "Gică contra", un exemplu de mare flexibilitate și adaptabilitate. De fapt, "Gică contra" este un produs Cristofaroluce conceput pentru a fi utilizat în cele mai disparate spații dintr-o cameră, de la colțul de lectură la birou, până la orice alt punct care trebuie iluminat.

Intrucat numele intrigă, am avut curiozitatea să aflăm povestea din spatele acestei creatii.

“Gică, cunoscut și sub numele de Gică Contra care este omologul lui Bastian Contrario, este o lampă de design dedicată fiului meu, Riccardo. În timp ce creștea, ca toți copiii, Riccardo a fost în contrast cu opiniile părinților săi. O poveste pe care toată lumea o împărtășește și care mi-a dat inspirația pentru a-l proiecta pe Gică.

Punctul de plecare al lămpii este un simplu semn al exclamației (!) care a urmat unuia dintre multele NU-uri exclamate de fiul meu. La bază, cercul marchează joncțiunea dintre suprafețe.

Din linia subțire a materiei, pe suprafețe se proiectează un triunghi de lumină iar mediul este colorat într-o lumină galben-aurie care infuzează o senzație de căldură.

Linia și punctul, în simplitatea lor, dau viață unei sculpturi capabile să răspândească emoția și plăcerea vizuală, adică frumusețea”.

Este o lampă “ready-to-wear”, care poate fi ridicată și mutată atunci când este necesar. Corpul său din aluminiu, disponibil în diverse finisaje și cu LED-uri reglabile, este ușor și se potrivește foarte bine în contexte caracterizate de mobilier modern, precum și contemporan și clasic.

Creatiile Tommaso Cristofaro exprimă savoir-faire-ul italian în proiecte unice, realizate manual, de înaltă calitate, care creează medii sugestive și evocatoare, modelate în jurul emoției pe care clientul dorește să o experimenteze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea English »



Setari Cookie-uri